Nieuws (2015)

 

Shit Happens 05-05-2015

IMG_20150425_142132676_HDR

Afgelopen zaterdag was het zover. Guillermo had een Europees Titel gevecht in de kooi in Engeland. De organisatie MMA Total Combat,  waar Paulo Boer vorige keer grote indruk had gemaakt tegen Andy Mcqueen , was het nu het strijdtoneel voor Guillermo. De voorbereiding was beter gegaan dan ooit. Guillermo had veel extra aandacht en tijd besteed aan zijn staande werk in de gym, aangezien we wisten dat we daar sowieso mogelijkheden lagen.

Net zoals vorige keer was alles weer super geregeld door Ant Hopper van Rokers Roughhouse Gym uit Sunderland.  Ant had een top hotel geregeld en heeft ons drie dagen lang als privé chauffeur overal naar toe gereden. Op de gym van Ant hing nog steeds een Aihato trainingsjas als aandenken aan ons vorige avontuur en de samenwerking die we inmiddels wel hebben opgebouwd.

Zaterdag 25 april werden we rond 13 uur in het hotel opgehaald, eerst lekker relaxed eten en daarna naar de locatie. De show was in Spennymoore net buiten Sunderland in een grote sporthal. Om 16 uur was er de officiële dokterscheck en scheidsrechters meeting. De hoofdscheids die alles geduldig en duidelijk uitlegde was niemand minder dan UFC veteraan Phil De Fries . Guillermo zou de laatste partij van de avond vechten tegen Tim Close voor de Lightweight European Title (71 kilo bij deze bond). Om stipt 19 uur begon de show en Guillermo zat er relaxed bij. Er waren een aantal lokale jongens die de spits mochten afbijten in een ouderwetse brawl.  Wat gelijk opviel was dat het Engelse publiek zeer MMA minded is en bij elke takedown en transitie uit zijn dak ging.

Er waren een paar uitvallers die avond en veel partijen eindigde voortijdig waardoor we relatief snel aan de beurt waren.  De warming up ging super. Guillermo was scherp, reageerde goed en strafte alles hard af met lowkicks en knieën. De gameplan was simpel, hou de partij zeker de eerste 4 minuten staand en test hem aan het eind van de ronde op de grond. Het idee was elke keer als Tim naar de grond zou gaan te blijven staan. Als hij op de grond zou komen hem weer op laten staan en zo hem eerst te staande te domineren.  We werden netjes opgehaald in de kleedkamer  en Guillermo zijn muziek begon. Een goede vriend uit Groningen ging hem voort met trom geroffel en het was zeker weten de eerste keer dat de mensen in Spennymoore Surinaamse muziek hoorden.  De opkomst van Guillermo maakte zeker wat los bij het publiek en de toon was gezet.

De partij begon precies zoals verwacht Tim komt staand fel in en Guillermo strafte het mooi af met een goed rechte direct. Tim was duidelijk onder de indruk van de stootkracht en ging gelijk naar achter. Guillermo ging er direct achteraan en gaf nog twee stoten. Tim probeerde Guillermo op te pakken en in plaats van dat Guillermo ruimte maakte door achteruit te stappen, zodat de partij staande bleef, werd Guillermo gretig en liet hij de game plan gaan. Guillermo trok Tim gelijk onderuit en wilde het afmaken met ground en pound. Guillermo werd in zijn stoten direct in een Triangle getrokken. Tot twee keer toe slammed Guillermo Tim hard en komt daarmee uit de Triangle. Ook hier had Guillermo kunnen staan maar hij kiest ervoor te straffen met een elleboog en mist op een haartje.  Helaas is Guillermo te gefocust op zijn ground en pound en weet Tim zeer snel een armklem aan te zetten van onderaf en laat hij Guillermo tappen en pakt Tim de titel…

Helaas is dit de keiharde realiteit van vechtsport en zeker van MMA,  dominant zijn, je goed voelen en relaxed zijn en toch verliezen. Één foutje is genoeg, zoals Ant treffend zei: “Shit Happens”.

Bericht plaatsen

-->