Nieuws

2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003

beschouwingen 2015 30-11-2015

2015 was een bijzonder jaar. Een jaar waarin veel gebeurd is, leuke dingen en minder leuke dingen. Weer veel gala’s gehad, in binnen- en buitenland. Met onze leden hebben we leuke seminars bezocht en we hebben leuke gasttrainers ontvangen die bij ons een seminar hebben gegeven.

Een paar jongens hebben hun debuut gemaakt in de ring dit jaar. Altijd weer spannend zo’n eerste moment. De wedstrijdspanning, de onzekerheid, de supporters die komen kijken, af en toe de laatste wijzigingen in de matchmaking en dan toch nog moeten focussen om te kunnen knallen. Enkele vechters die hun eerste wedstrijden heel mooi hebben neergezet zijn Tom van der Kooij, Hylke Tromp en Melvin Bonsu. En ook de meer ervaren vechters hebben een groei laten zien het afgelopen jaar: Marijn de Lange, Bernardus en Marvin o.a. En niet te vergeten Semmie die een mooi zwaargewichten toernooi heeft gewonnen.

Verder ook weer MMA partijen gedraaid. Floris van Hee die op 39 jarige leeftijd graag nog een MMA partij wilde draaien. Floris is iemand die altijd klaar staat voor de vechters in de gym en altijd bereid is ze even extra op de pads te pakken. Hoe mooi was het om te zien dat nu ook iedereen met hem meeleefde in de voorbereiding naar zijn 1e MMA partij. En hoe te gek was het dat hij die partij in de eerste ronde wist te winnen middels een TKO!
Verder onze ervaren MMA vechter Guillermo die in Engeland vocht en helaas verloor op een TKO. Winnen en verliezen horen allemaal bij onze sport.

Ook afscheid nemen hoort daarbij. Zo is het trainersvak wel een bijzondere. We trekken met onze jongens en meiden op en hebben daarbij verschillende rollen. Soms kun je meer voor ze betekenen omdat de vechtsport voor ons een hobby is en we daarnaast ons eigen werk hebben. Vanuit ons werk help je ze soms aan een stage, aan een bijbaan, maar ook aan een echte baan. Soms ben je coach in de sport, soms coach buiten de sport, soms ouder en opvoeder, soms vertrouwenspersoon en psycholoog, soms relatietherapeut, maar vaak en vooral ook een vriend. In dat opzicht is het altijd lastig om als je veel geinvesteerd hebt in de sporters en in de relatie, afscheid van elkaar te moeten nemen. Soms is dat een natuurlijke weg en staat dit afscheid in het teken van groei. Een sporter traint bij ons omdat hij zich bij ons thuis voelt. We stimuleren vooral om ook elders te trainen om daar meer all round van te worden en te groeien. In die zin laten we onze sporters vrij.
In andere gevallen moeten we afscheid van elkaar nemen omdat het geen energie meer geeft. We staan als trainers altijd klaar voor onze sporters. Niet alleen tijdens de lessen, maar vaak ook buiten de lessen om. Even een luisterend oor bieden, even een advies geven en wanneer het kan buiten de lessen om 1 op 1 training geven. Daar hoort dan ook iets tegenover te staan: de wil om te trainen, de discipline om er te zijn (ook tijdens de lessen), de bereidheid om je medesporters te helpen groeien en vooral bescheiden te blijven. Toch zien we dat er sporters zijn die alleen trainen wanneer ze een wedstrijd hebben, die te weinig focus hebben in aanloop naar een partij (en teveel bezig zijn met kaartverkoop en andere zaken) en die denken dat ze het wel alleen kunnen, sterker nog, dat ze het veel beter alleen kunnen. En natuurlijk heb je de vechters die hun vriendinnetjes bedanken, de sponsors en anderen, maar die hun trainingsmaatjes, trainers en sportschool ‘vergeten’ te noemen…
Maar ook dat soort ervaringen maakt ons completer als sportschool en helpt ons het juiste gesprek te kunnen voeren met onze wedstrijdvechters.

Voor 2016 betekent dit dat we weer genoeg te doen hebben. Hoe we de jeugdgroep kunnen laten groeien, hoe we het niveau in de beginnersgroep omhoog kunnen schroeven en er een mooie doorstroom is naar de wedstrijdgroep en hoe we de wedstrijdvechters meer individuele begeleiding kunnen geven. Hoe we als sportscholen onderling meer met elkaar kunnen samenwerken, hoe we bijvoorbeeld meer samen kunnen organiseren en samen het niveau kunnen verhogen. Wat dat betreft kijken we met trots ook terug op de sparringssessies elke vrijdag met KB Groningen. Dit is een leuke hechte groep geworden waarbij iedereen elkaar op een positieve manier coacht. Daar sluiten al wat vechters van andere scholen bij aan en in 2016 willen we dit nog meer stimuleren.
Hopelijk gaan we in 2016 er met z’n allen weer serieus tegenaan, maar beleven we ook, net als in 2015, weer veel momenten waarin we kunnen lachen en plezier kunnen maken. Eerst nog het gala “North versus the Rest” op 20 december en daarna in januari een nieuwjaarsborrel.

Osu!

 

seminar Ivan Hyppolite 05-05-2015

Op zaterdag 16 mei 2015 geeft thaibokslegende Ivan Hippolyte (The Hydro) een thaiboks seminar bij sportschool Aihato.

Ivan Hyppolite geeft les bij ‘Vos Gym – the house of legends’. Hij was één van de beste Muay Thaiboksers in het middengewicht van de wereld. Op dit moment is hij 1 van de beste trainers die er rondloopt en heeft hij vele kampioenen voortgebracht.

Op 16 mei is de 1e les van 11 – 12.30 uur en wordt vooral het accent gelegd op de basis technieken.

Van 13 – 14.30 uur is de 2e les en deze zal zich meer richten op wedstrijdvechters.

Kosten: voor 1 les 15 euro. Voor 2 lessen 20 euro.

Deelname is zowel voor leden van sportschool Aihato als voor andere geïnteresseerden.

Geef je snel op, want vol = vol!

 

Shit Happens 05-05-2015

IMG_20150425_142132676_HDR

Afgelopen zaterdag was het zover. Guillermo had een Europees Titel gevecht in de kooi in Engeland. De organisatie MMA Total Combat,  waar Paulo Boer vorige keer grote indruk had gemaakt tegen Andy Mcqueen , was het nu het strijdtoneel voor Guillermo. De voorbereiding was beter gegaan dan ooit. Guillermo had veel extra aandacht en tijd besteed aan zijn staande werk in de gym, aangezien we wisten dat we daar sowieso mogelijkheden lagen.

Net zoals vorige keer was alles weer super geregeld door Ant Hopper van Rokers Roughhouse Gym uit Sunderland.  Ant had een top hotel geregeld en heeft ons drie dagen lang als privé chauffeur overal naar toe gereden. Op de gym van Ant hing nog steeds een Aihato trainingsjas als aandenken aan ons vorige avontuur en de samenwerking die we inmiddels wel hebben opgebouwd.

Zaterdag 25 april werden we rond 13 uur in het hotel opgehaald, eerst lekker relaxed eten en daarna naar de locatie. De show was in Spennymoore net buiten Sunderland in een grote sporthal. Om 16 uur was er de officiële dokterscheck en scheidsrechters meeting. De hoofdscheids die alles geduldig en duidelijk uitlegde was niemand minder dan UFC veteraan Phil De Fries . Guillermo zou de laatste partij van de avond vechten tegen Tim Close voor de Lightweight European Title (71 kilo bij deze bond). Om stipt 19 uur begon de show en Guillermo zat er relaxed bij. Er waren een aantal lokale jongens die de spits mochten afbijten in een ouderwetse brawl.  Wat gelijk opviel was dat het Engelse publiek zeer MMA minded is en bij elke takedown en transitie uit zijn dak ging.

Er waren een paar uitvallers die avond en veel partijen eindigde voortijdig waardoor we relatief snel aan de beurt waren.  De warming up ging super. Guillermo was scherp, reageerde goed en strafte alles hard af met lowkicks en knieën. De gameplan was simpel, hou de partij zeker de eerste 4 minuten staand en test hem aan het eind van de ronde op de grond. Het idee was elke keer als Tim naar de grond zou gaan te blijven staan. Als hij op de grond zou komen hem weer op laten staan en zo hem eerst te staande te domineren.  We werden netjes opgehaald in de kleedkamer  en Guillermo zijn muziek begon. Een goede vriend uit Groningen ging hem voort met trom geroffel en het was zeker weten de eerste keer dat de mensen in Spennymoore Surinaamse muziek hoorden.  De opkomst van Guillermo maakte zeker wat los bij het publiek en de toon was gezet.

De partij begon precies zoals verwacht Tim komt staand fel in en Guillermo strafte het mooi af met een goed rechte direct. Tim was duidelijk onder de indruk van de stootkracht en ging gelijk naar achter. Guillermo ging er direct achteraan en gaf nog twee stoten. Tim probeerde Guillermo op te pakken en in plaats van dat Guillermo ruimte maakte door achteruit te stappen, zodat de partij staande bleef, werd Guillermo gretig en liet hij de game plan gaan. Guillermo trok Tim gelijk onderuit en wilde het afmaken met ground en pound. Guillermo werd in zijn stoten direct in een Triangle getrokken. Tot twee keer toe slammed Guillermo Tim hard en komt daarmee uit de Triangle. Ook hier had Guillermo kunnen staan maar hij kiest ervoor te straffen met een elleboog en mist op een haartje.  Helaas is Guillermo te gefocust op zijn ground en pound en weet Tim zeer snel een armklem aan te zetten van onderaf en laat hij Guillermo tappen en pakt Tim de titel…

Helaas is dit de keiharde realiteit van vechtsport en zeker van MMA,  dominant zijn, je goed voelen en relaxed zijn en toch verliezen. Één foutje is genoeg, zoals Ant treffend zei: “Shit Happens”.

Aihato succesvol in Leek 05-04-2015

Aihato heeft weer een mooi visitekaartje afgegeven bij het gala North vs the Rest in Leek. Op 28 maart vochten Heidi, Marvin een C klasse partij, Semmie vocht in het C klasse 8 man zwaargewichten  toernooi en Marijn vocht een A klasse partij.

Heidi vocht tegen Kim Hobers van Garuda gym. Het verschil was niet heel groot. Kim vocht meer vooruit en maakte de punten. Heidi counterde hard, maar volgde daarna niet op. Helaas verloor Heidi deze partij op punten.

Marvin vocht tegen Lasco Togola van Simson Gym. De jongens kwamen om te knokken, wat een mooie wedstrijd was dat! De partij ging over en weer en geen van de jongens wilde voor de ander onder doen. Marvin slaagde er toch in om Lasco in zijn achteruit te zetten en de rondes naar zich toe te trekken. In de tweede ronde moest Marvin een harde stoot op zijn lichaam wegslikken en kreeg hij daarvoor 8 tellen. Marvin toonde karakter en knokte keihard terug en wist zijn tegenstander bijna tot 2 keer toe aan te slaan. Toen de bel ging, kregen de heren een groot applaus van het publiek. Dit is waar mensen graag een kaartje voor kopen! En Marvin werd ook nog eens uitgeroepen tot winnaar van deze partij. Hij had alle 3 rondes op punten naar zich toe getrokken, inclusief de tweede ronde waar hij zelf 8 tellen moest nemen. Respect voor beide vechters!

Semmie vocht in een C-klasse zwaargewicht toernooi. De eerste partij won Semmie op punten van Rockwel van Vos Gym. Netjes gevochten en goed naar voren gevochten. De tweede partij moest Semmie tegen Mick Thijn van Mejiro Gym. In de eerste ronde zette Semmie zijn tegenstander goed in de achteruit en aan het eind van die ronde plaatste hij een harde hoek … bam .. lichten uit voor Mick. Met deze KO in zijn zak, stond Semmie in de finale. In die finale moest Semmie tegen een bekende: Wouter Koops van KB Vries. Een jongen die je niet mag onderschatten. Harde lowkicks en knockout power, terwijl je dat in eerste instantie niet zou denken. Semmie was ook in de finale de betere vechter. Goed combinerend en heel mooi en bewegelijk bokswerk. Terechte winnaar van de finale en daarmee winnaar van het toernooi: Semmie – bijnaam nog te verzinnen – Onojaife!

Marijn de Lange vocht een A-klasse partij tegen Justin Dap van MTC van Dams.  Er zat veel druk op deze partij. Marijn is een verse A klasser en zijn eerste 2 A partijen heeft hij verloren. De A-klasse is, zoals Louis van Gaal zou zeggen, toch a different biscuit… Marijn – the machine – de Lange had als gameplan meegekregen om direct in het hoofd van zijn tegenstander te kruipen, te spelen, en vooral in de tweede ronde het tempo en kracht op te voeren. Dit werkte goed uit en Marijn was niet alleen de dominerende vechter, maar ook de meest scorende.

North vs the Rest was weer een mooi neergezet gala. Mooie matchmaking

2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003