Nieuws (2014)

Paulo Boer vecht voor de Engelse titel MMA 14-07-2014

Paulo Boer heeft op 12 juli in Newcastle, Engeland gevochten voor de Engelse titel MMA tot 77 kg.
Samen met Tobias Eijgelshoven vertrok Paulo naar Engeland op vrijdagavond. Daar aangekomen werden ze warm welkom geheten door Ant van Roker Gym. Paulo woog heel mooi 77,0 kg en kon lekker gaan eten. De dag erna begonnen de zenuwen op te lopen, want Paulo vocht die avond in het hol van de leeuw. Hij stond tegen Andy McQueen. Deze jongen was de zoon van de promotor (een ervaren BJJ er met de zwarte band) en geeft zelf worstel en MMA les. Geen koekenbakker dus. Iemand die ze naar de UFC willen brengen. Deze Andy traint dus ook met enkele jongens die al in de UFC uitkomen. Een mooie test voor Paulo om te kijken hoe het met zijn skills zit.

De voorbereiding verliep goed en de vechters maakten hun entree. In de eerste ronde was het vooral Andy McQueen die het spel maakte en de ronde domineerde met zijn worstelachtergrond en een paar goede posities zoals mount en back controll. In de tweede ronde werden de rollen omgedraaid en maakte Paulo goed gebruik van zijn staande technieken. Ellebogen waren zowel staand als op de grond toegestaan en Paulo kwam daarmee goed door. Andy liep een paar goede sneeen op, maar vocht goed door. De derde en beslissende ronde was een veldslag op karakter. Beide heren zater er doorheen. Andy had een paar goede posities en Paulo had iets meer lucht en kwam goed door met de stoten. Uieindelijk eindigde deze partij in een onbeslist.

Het was een mooi avontuur waarbij Paulo heeft laten zien dat hij zijn mannetje staat. Saillant detail: Paulo liep na de partij ontspannen rond en maakte wat foto’s met zijn nieuwe Engelse vrienden, terwijl zijn tegenstander echt even bij moest komen en medische hulp nodig had.
We kregen veel complimenten over de partij en over het niveau van Paulo. En hopelijk wordt dit avontuur vervolgd en volgen er meer partijen in het buitenland.
Er wordt al gesproken over een rematch in het najaar…. We shall see. Osu!

Bericht plaatsen

-->