Nieuws

2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003
 

Kerstvakantie 09-12-2014

Tijdens de kerstvakantie is sportschool AIHATO gesloten en worden er van maandag 22 december 2014 t/m vrijdag 2 januari 2015 geen lessen gegeven. We wensen iedereen hele fijne feestdagen en een goede jaarwisseling.

Veul hail en zeegn en tot int nai joar !

North vs the Rest 09-12-2014

Op het gala North vs the Rest op 6 december 2014 vochten Osman, Heidi, Hylke en Titi.
Heidi beet de spits af en vocht een C partij tegen Mandy van Eijk van the Coloseum. Dit was net als Heidi een lange dame en qua vechtstijl ook iemand die net als Heidi vocht. De dames gingen in het begin nog vrij gelijk op, maar langzamerhand kreeg Mandy toch meer grip op de partij. Heidi was te afwachtend en zette niet door op juist die momenten waarop dat gevraagd werd. Helaas een verliespartij voor Heidi.
Osman Cagiran was als 2e aan de beurt en hij kon niet wachten om de ring in te stappen. Heerlijk zo’n vechtersmentaliteit! Osman begon dan ook zeer strijdlustig en wist overtuigend de 1e ronde op zijn naam te zetten. In de 2e ronde begon Osman ook weer hard naar voren te knokken, maar zijn tegenstander van FC Voordorp, kwam niet om zich zomaar te laten slopen. Hij vocht goed terug en raakte Osman hard met een rechtse hoek. Osman kreeg 8 tellen en omdat het hier ging om een nieuwelingenpartij, besloot de scheidsrechter om de partij te stoppen.

Hylke en Titi hebben de eer van AIHATO gered. Hylke vocht zijn eerste partij en alhoewel het een rommelige partij was, was Hylke die de partij maakte en domineerde. Zijn tegenstander van Baguala gym werd nog net gered door de bel, anders had Hylke zijn eerste partij op KO gewonnen.

Titi vocht zijn 3e nieuwelingen partij tegen Sjoerd Matus van Balili gym. Heel ontspannen en bekeken, dekking goed dichthouden en punten maken. Een overtuigende zege.

Het was weer een mooi gala in Leek, mooi opgezet, goed georganiseerd en met een leuke sfeer. Een mooie afsluiter van 2014. Op naar nog meer successen voor AIHATO in 2015.

OSU !!!

Paulo Boer wint Nederlandse titel MMA ! 09-12-2014

Paulo Boer van AIHATO heeft op 23 november 2014 de Nederlandse titel MMA gewonnen!

Hij vocht tegen Michel Landvreugd van R-grip in een partij tot 78 kilo. De partij werd over de gehele lengte met een sterk positiespel gedomineerd door Paulo. De gameplan was om de afstand kort te houden, de tegenstander geen ruimte te geven om staand in zijn spel te komen en vooral door positiespel de tegenstander te vermoeien. En dit heeft gewerkt. Paulo kwam niet echt in de problemen en behaalde daarmee de Nederlandse titel MMA.

Next step: the UFC!

Gala update 09-12-2014

Hierbij weer even een update van de laatste gala’s. Te beginnen met het gala op 12 oktober in Hamburg. Daar vocht Sandro Martis een B-partij en Heidi Groenia een C-partij. Heidi vocht tegen een dame van Petres Gym. Ze domineerde de partij, vocht goed naar voren en maakte alles af met harde lowkicks. Verdiend gewonnen. Sandro vocht tegen een Duitser en Sandro maakte geen grap. Hij keek goed, combineerde sterk en ook hij maakte harde lowkicks. Aan het eind van de 1e ronde werd zijn tegenstander gered door de bel. Voordat de bel ging voor de start van de 2e ronde, werd door de tegenpartij de handdoek in de ring gegooid. Een mooie zege van Sandro TKO.

2 weken later mocht Sandro laten zien wat hij kon op het gala in Emmen. En dat deed hij! Hij vocht sterk, ook dit keer tegen een Duitse tegenstander. Deze tegenstander was wel stugger en bleef goed tegengas geven, maar in de 3e ronde kwam Sandro prachtig door met een gesprongen knie op het hoofd. Een vette vette KO!!

Op 23 november trad het team van AIHATO op, tijdens het grote gala Glorioes Heroes in de thuisbasis Groningen. Bernardus van Maaren vocht een B-partij tegen Nick Morsink van Aerts Dojo. De heren waren erg aan elkaar gewaagd en hadden een beetje dezelfde manier van knokken. Bernardus had toch iets meer de wil om te winnen en trok dan ook de partij naar zich toe.
Toen was het de beurt aan Paulo Boer. Hij mocht knokken voor de Nederlandse titel MMA in de klasse tot 78 kilo. Hierover volgt een apart verslag.

 

Paulo Boer vecht voor de Engelse titel MMA 14-07-2014

Paulo Boer heeft op 12 juli in Newcastle, Engeland gevochten voor de Engelse titel MMA tot 77 kg.
Samen met Tobias Eijgelshoven vertrok Paulo naar Engeland op vrijdagavond. Daar aangekomen werden ze warm welkom geheten door Ant van Roker Gym. Paulo woog heel mooi 77,0 kg en kon lekker gaan eten. De dag erna begonnen de zenuwen op te lopen, want Paulo vocht die avond in het hol van de leeuw. Hij stond tegen Andy McQueen. Deze jongen was de zoon van de promotor (een ervaren BJJ er met de zwarte band) en geeft zelf worstel en MMA les. Geen koekenbakker dus. Iemand die ze naar de UFC willen brengen. Deze Andy traint dus ook met enkele jongens die al in de UFC uitkomen. Een mooie test voor Paulo om te kijken hoe het met zijn skills zit.

De voorbereiding verliep goed en de vechters maakten hun entree. In de eerste ronde was het vooral Andy McQueen die het spel maakte en de ronde domineerde met zijn worstelachtergrond en een paar goede posities zoals mount en back controll. In de tweede ronde werden de rollen omgedraaid en maakte Paulo goed gebruik van zijn staande technieken. Ellebogen waren zowel staand als op de grond toegestaan en Paulo kwam daarmee goed door. Andy liep een paar goede sneeen op, maar vocht goed door. De derde en beslissende ronde was een veldslag op karakter. Beide heren zater er doorheen. Andy had een paar goede posities en Paulo had iets meer lucht en kwam goed door met de stoten. Uieindelijk eindigde deze partij in een onbeslist.

Het was een mooi avontuur waarbij Paulo heeft laten zien dat hij zijn mannetje staat. Saillant detail: Paulo liep na de partij ontspannen rond en maakte wat foto’s met zijn nieuwe Engelse vrienden, terwijl zijn tegenstander echt even bij moest komen en medische hulp nodig had.
We kregen veel complimenten over de partij en over het niveau van Paulo. En hopelijk wordt dit avontuur vervolgd en volgen er meer partijen in het buitenland.
Er wordt al gesproken over een rematch in het najaar…. We shall see. Osu!

 

Zomervakantie 14-07-2014

Van maandag 30 juni t/m vrijdag 1 augustus is het zomervakantie en wordt er geen les gegeven. Wel is er de mogelijkheid om op maandag en woensdag vrij te trainen om half 8 savonds.

De eerste les na de zomervakantie is op maandag 4 augustus. Iedereen een hele fijne vakantie gewenst en tot in augustus.

 

Thaibokslessen voor de jeugd 10-03-2014

Sinds 1 maart 2014 wordt er bij Aihato ook thaiboksles gegeven aan de jeugd van 6 tot 12 jaar. De kids worden in spelvorm vertrouwd gemaakt met de technieken van het thaiboksen. De nadruk ligt op plezier in het thaiboksen, leren omgaan met emoties en in groepsverband met elkaar samenwerken. Met respect en ondersteuning voor elkaar.

De lessen worden gegeven op:

maandag van 16:30 – 17:30 uur en
woensdag van 17:00 – 18:00 uur.

De lessen worden gegeven door ervaren leden en trainers van Aihato.

Een goed begin 23-02-2014

Het eerste gala in 2014 is voor AIHATO weer goed verlopen. 2 vechters en allebei winst.
Marvin Weening vocht een C-partij tegen Bauke Venema van team Brinkman. Marvin begon gelijk heel scherp met een snelle en harde combinatie. Daarmee gaf hij gelijk zijn visitekaartje af en zette hij zijn tegenstander in z’n achteruit. Marvin bleef goed combineren en Bauke moest de nodige stoten en trappen incasseren. De tweede ronde bleef Marvin combineren en kwam hij een paar keer goed door op het lichaam, waar zijn tegenstander last van had. Maar Bauke kwam ook om te knokken en had een goed vechtershart. Uiteindelijk werd deze partij overtuigend op punten gewonnen door Marvin.
Sandro Martis vocht weer, na bijna een jaar eruit te zijn geweest. Het warm draaien gingen hartstikke goed, waarbij Tobias zelfs met dikke beschermers, de snoeiharde lowkicks van Sandro niet altijd even goed weg kon slikken. Dat beloofde wat voor de partij. Sandro vocht tegen Rik van de Heuvel van Muay Thai Vieira. Sandro begon lekker te combineren en zijn tegenstander had in de eerste ronde al direct last van de lowkick. Aan het einde van de eerste ronde, gooide Sandro er een hoge trap uit en gaf daarmee zijn tegenstander 8 tellen. In de tweede ronde wist Rik zich beter aan te passen aan het spel van Sandro en neutraliseerde hij Sandro door veel de clinch op te zoeken. Sandro had moeite om de afstand te bewaren en ging teveel mee in dat spel. Dat koste de beide heren de nodige energie en de partij werd op het tandvlees uitgevochten. Sandro won deze partij nipt op punten.

Al met al een mooi gala, goed georganiseerd en een volle zaal. Nu op naar het weekend van 15 en 16 maart voor de gala’s in Rotterdam en in Leek.

Groepsfoto na de eerste training van Gracie Barra Groningen bij Aihato

Aihato verwelkomt Gracie Barra Groningen 07-01-2014

Vanaf dinsdag 7 januari 2014 geeft Gracie Barra Groningen les in Braziliaans Jiu Jitsu op de locatie van onze gym. Gracie Barra Groningen is een zelfstandige sportschool met eigen leden, maar is met de BJJ lessen natuurlijk een mooie aanvulling op de lessen die worden gegeven bij AIHATO. Een mooie afspraak die we hebben gemaakt is dat leden over en weer kosteloos mee mogen trainen, mits het in balans is en in overleg gaat.  Gracie Barra Groningen geeft les op dinsdag en donderdag van 20.00 – 21.30 uur, vrijdag van 18.30 – 20.00 uur en op zaterdag van 11.00 – 12.30 uur. We zijn blij met hun komst en verheugen ons op de goede samenwerking.

voor meer info over Gracie Barra Groningen zie http://www.graciebarragroningen.com/nl/

2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003