Nieuws (2013)

North vs the Rest 29-03-2013

Zondag 24 maart 2013 was AIHATO goed vertegenwoordigd op het gala North vs the Rest in Leek. Een groot gala met veel A- en B partijen. Dit keer vochten Bernardus, Sandro, Hicham, Sandro, Djura en Paulo.

Djura mocht direct het spits afbijten en vocht een rematch tegen Michelle Weeda. Djura heeft hier een paar weken geleden tegen gevochten na er een jaar vanwege blessures uit te zijn geweest. Ze miste daarbij duidelijk wedstrijdritme waardoor ze toen de partij verloor. Nu had ze de kans om dit recht te zetten. De partij begon gelijk op, een actieve Michele Weeda en een hard stotende Djura. Djura groeide in de partij en begon het tempo in de tweede ronde wat op te schroeven. Helaas ving Michele haar tijdens een versnelling op met een knie op het hoofd. Djura had een flinke scheur in haar hoofd en mocht de partij van de ringarts terecht niet meer voortzetten.

De tweede partij was voor Sandro, een B partij op K1 regels (3 keer 3 minuten). Sandro had een tegenstander van K1 Aerts Dojo. Sandro begon gelijk goed te combineren en maakte zijn combinaties goed af met harde lowkicks. Alle rondes gingen op punten naar Sandro. In de laatste ronde plaatste Sandro een knie op het hoofd van zijn tegenstander, waardoor de ringarts ook deze partij moest staken. Dit keer gelukkig in ons voordeel.

Paulo Boer vocht een MMA Pro partij tegen Candied van der Ven. Candied staat bekend als een knokker, die een partij niet vecht voor de puntjes, maar gaat voor de kill. Paulo wist dus dat hij scherp moest beginnen. De partij begon wat aftastend, maar daarna shoote Paulo en bracht hij het gevecht naar de grond. Daar probeerde Candied te ontsnappen, maar kwam hij daardoor in een guillotine choke terecht. Paulo trok deze goed aan en Candied moest aftikken. Winnaar op submission: Paulo Boer.

Bernardus van Maaren vocht tegen Soufyan Assa van Al Gio Gym. Tijdens de weging de dag ervoor en via facebook waren er al wat opmerkingen gemaakt, waardoor men met spanning naar deze partij uitkeek. Bernardus begon zoals we m kennen, naar voren en knallen! De eerste ronde ging dan ook overtuigend naar Bernardus. De tweede ronde kwam zijn tegenstander echter heel goed terug. Hij had een goed incasseringsvermogen, maar ook een knokkersinstelling en zo wist hij deze partij weer naar zich toe te trekken. In de beslissende derde ronde vocht Bernardus met een alles of niks mentaliteit. Hierdoor wist hij zijn tegenstander aan te slaan en gaf hij zijn tegenstander twee keer acht tellen. Bernardus vocht een mooie spectaculaire partij en won dus op TKO.

Hicham vocht tegen Genoit Adriaans van Vos gym. Hicham begon sterk en maakte mooie combinaties. Hij won de eerste ronde op punten. In de tweede ronde ging het een stuk minder. Genoit bleef plakken en gaf Hicham geen ruimte. Hicham had moeite om in zijn eigen spel te komen en verspilde daarmee veel energie. Hij moest zelfs een keer acht tellen incasseren in de tweede ronde. In de derde rond vocht Hicham op zijn tandvlees. Hij deed wat hij kon, maar kon daarmee niet voorkomen dat de partij op punten ging naar zijn tegenstander.

Een mooi gala, goed georganiseerd en met mooie partijen. De hoofdpartij gingen tussen Miles Simson van Vos Gym en Alva Remor van Choy Bo. In de eerste ronde brak Miles Simson zijn hand en wist hij deze partij die over vijf keer drie minuten ging, toch te winnen. Respect.

 

 

Bericht plaatsen

-->