Nieuws

2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003
 

Kerstvakantie 20-12-2013

Van maandag 23 december 2013 t/m vrijdag 3 januari 2014 worden er in verband met de kerstvakantie geen lessen gegeven in de sportschool. Wel zijn er vrije trainingen mogelijk.

We wensen iedereen fijne feestdagen en alvast een goede jaarwisseling.

23 november Drachten 29-11-2013

Op 23 november vochten Jan Bakker en Paulo Boer MMA partijen op het gala van Nebbe Ciric in Drachten. Jan Bakker nam het op tegen Tom vd Kooi van Nebbe Ciric. Tom kwam in met een shoot en Jan Bakker pareerde die mooi met een sprawl. Jan had gelijk een mooie toppositie en wilde net gaan uithalen toen zijn tegenstander het uitschreeuwde van de pijn. Tijdens zijn val raakte de schouder van Tom vd Kooi zwaar uit de kom en moest hij worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Winst op medische interventie ging dus naar Jan Bakker.

Paulo Boer vocht een MMA Pro partij tegen Henk Nobach. Nobach is een goede BJJ er en gameplan was dan ook om het gevecht vooral staande te houden. Henk kwam in met een combinatie en zette toen de shoot in. Daarmee belandde hij in een guillotine choke van Paulo die net niet goed genoeg zat. De partij ging daarna vooral op de grond heen en weer met verschillende positiewisselingen waarbij Paulo  in de eerste ronde ternauwernood aan een armklem ontsnapte. De eerste rond ging gelijk op, maar na die eerste ronde zat Henk Nobach er conditioneel doorheen. De tweede rond kenmerkte zich door een dominante toppositie van Paulo en een Nobach die in de verdediging werd gedrukt. De partij ging dan ook terecht op jurybeslissing naar Paulo.

 

update diverse gala’s 29-11-2013

De afgelopen periode zijn er diverse gala’s geweest. In het kort volgt hieronder een korte update:

Op 22 september heeft Marvin na een jaar niet in de ring te hebben gestaan, weer een partij gedraaid en overtuigend gewonnen. Een week later trad Paulo Boer aan in Eindhoven voor een MMA Pro partij op het grote A1 combat gala in Eindhoven. Deze won hij in de eerste ronde op een submission (guillotine choke) van Pieter Buist.

Het gala in Steenwijk op 16 oktober was een drama. Marvin, Semmie en Djura verloren die dag. Extra zuur was dat Djura een hoge trap kreeg te verwerken en dat in het ziekenhuis bleek dat haar kaak gebroken was.

Heidi had ruim een jaar niet meer in de ring gestaan en vocht op 16 november in Annen een C-partij. Deze won ze overtuigend op punten. Ook Marvin maakte veel indruk bij het publiek en won op mooie technische wijze zijn partij op punten.

Op 2 november vocht Rachel Adamus voor de Europese titel dames in Uithuizen tegen Anissa Hadaoui van gym Schreiber. Dit was een knalharde partij waarbij de dames niet voor elkaar onderdeden. Een hoog tempo en mooie combinaties. Anissa had meer acties, maar Rachel was effectiever in wat ze deed. Uiteindelijk ging de winst naar Anissa, maar alle respect voor de wedstrijd die deze dames hebben neergezet.

Op hetzelfde gala vocht Marijn de Lange een B-partij tegen Delain Richardson van gym Clyde van Dams. Marijn had de partij vrij snel onder controle en maakte er in de 2e ronde een einde aan met een harde knock out door een hoge trap. Semmie vocht tegen een Levi Ritgers van gym Amstelveen en deze partij eindigde onbeslist.

 

 

Zomervakantie 05-07-2013

Van 8 juli t/m 11 augustus is het vakantie en wordt er geen les gegeven. Iedere maandag, woensdag en vrijdag kun je in de vakantie vrij trainen van half 8 tot 9. Maandag 12 augustus is weer de eerste les.

Volle winst in Uithuizen 22-04-2013

Zaterdag 20 april was het gala Rumble of the North in Uithuizen. Dit was een succesvolle avond voor AIHATO: alle 4 partijen werden gewonnen!

Jan Bakker vocht zijn eerste MMA partij en nam het op tegen Daniel Pietrzak van gym Burning Heart. Jan was zenuwachtig, maar liet alle zenuwen los toen eenmaal de bel ging. Hij ging met volle kracht vooruit. Na een slagenwisseling kwamen de heren op de grond terecht. Daar wist Jan de rust weer te vinden en pakte hij mooi de rugpositie. Vandaar uit liet hij zijn vuisten hard neerkomen en wist hij zijn eerste partij te winnen op een ground and pound overwinning.

Guillermo vocht een MMA Pro partij tegen Ricardo van Veelen van team Schreiber. Dit was een partij waar ellebogen waren toegestaan. Het was een hele technische partij, waarbij het betere positiespel kwam van Guillermo en zijn tegenstander vooral vanuit de bottum positie klemmen probeerde aan te leggen. Gullermo hield zijn tegenstander goed op de grond en plaatste harde ellebogen. De partij ging na 2 rondes van 5 minuten verdiend op punten naar Guillermo.

Semmie Onojaife moest het in zijn 2e C partij opnemen tegen Marco de Boer van gym Simon vd Veen. De eerste ronde begon gelijk hard waarbij Semmie direct op scherp werd gezet. Bij het vriendschappelijk aantikken van de handschoenen kreeg Semmie gelijk een harde lowkick kado. Dit zette gelijk de toon en de heren zochten dan ook direct de harde confrontatie. Hierbij kwam Semmie goed door met harde hoeken op het hoofd en sloeg hij zijn tegenstander K.O in de eerste ronde.

Paulo Boer vocht tegen Melvin van Suijdam van Seconds Out. Deze jongen staat bekend om zijn goede grondtechnieken en om zijn sterke judo achtergrond. Bovendien had hij een mooi record waarin hij de laatste 10 partijen gewonnen had. Een lastige tegenstander dus voor Paulo. En dit bleek ook het geval. Game plan was om de partij vooral staande te houden. Melvin wilde de partij inderdaad naar de grond brengen en had de nodige energie nodig om dat uiteindelijk ook voor elkaar te krijgen. Gelukkig is Paulo op de grond ook aardig onderlegd en kon hij alle pogingen van Melvin om een klem aan te zetten, goed pareren. Na 2 rondes van 5 minuten oordeelde de jury dat er een 3e beslissende ronde moest komen. In deze ronde had Paulo het betere positiespel en won hij de partij op punten. Een mooie prestatie tegen een sterke en overigens zeer sportieve tegenstander.

 

2e paasdag vrije training 29-03-2013

Op maandag 2e paasdag is er geen les. Van half 8 tot 9 kun je wel vrij trainen als je wilt.

North vs the Rest 29-03-2013

Zondag 24 maart 2013 was AIHATO goed vertegenwoordigd op het gala North vs the Rest in Leek. Een groot gala met veel A- en B partijen. Dit keer vochten Bernardus, Sandro, Hicham, Sandro, Djura en Paulo.

Djura mocht direct het spits afbijten en vocht een rematch tegen Michelle Weeda. Djura heeft hier een paar weken geleden tegen gevochten na er een jaar vanwege blessures uit te zijn geweest. Ze miste daarbij duidelijk wedstrijdritme waardoor ze toen de partij verloor. Nu had ze de kans om dit recht te zetten. De partij begon gelijk op, een actieve Michele Weeda en een hard stotende Djura. Djura groeide in de partij en begon het tempo in de tweede ronde wat op te schroeven. Helaas ving Michele haar tijdens een versnelling op met een knie op het hoofd. Djura had een flinke scheur in haar hoofd en mocht de partij van de ringarts terecht niet meer voortzetten.

De tweede partij was voor Sandro, een B partij op K1 regels (3 keer 3 minuten). Sandro had een tegenstander van K1 Aerts Dojo. Sandro begon gelijk goed te combineren en maakte zijn combinaties goed af met harde lowkicks. Alle rondes gingen op punten naar Sandro. In de laatste ronde plaatste Sandro een knie op het hoofd van zijn tegenstander, waardoor de ringarts ook deze partij moest staken. Dit keer gelukkig in ons voordeel.

Paulo Boer vocht een MMA Pro partij tegen Candied van der Ven. Candied staat bekend als een knokker, die een partij niet vecht voor de puntjes, maar gaat voor de kill. Paulo wist dus dat hij scherp moest beginnen. De partij begon wat aftastend, maar daarna shoote Paulo en bracht hij het gevecht naar de grond. Daar probeerde Candied te ontsnappen, maar kwam hij daardoor in een guillotine choke terecht. Paulo trok deze goed aan en Candied moest aftikken. Winnaar op submission: Paulo Boer.

Bernardus van Maaren vocht tegen Soufyan Assa van Al Gio Gym. Tijdens de weging de dag ervoor en via facebook waren er al wat opmerkingen gemaakt, waardoor men met spanning naar deze partij uitkeek. Bernardus begon zoals we m kennen, naar voren en knallen! De eerste ronde ging dan ook overtuigend naar Bernardus. De tweede ronde kwam zijn tegenstander echter heel goed terug. Hij had een goed incasseringsvermogen, maar ook een knokkersinstelling en zo wist hij deze partij weer naar zich toe te trekken. In de beslissende derde ronde vocht Bernardus met een alles of niks mentaliteit. Hierdoor wist hij zijn tegenstander aan te slaan en gaf hij zijn tegenstander twee keer acht tellen. Bernardus vocht een mooie spectaculaire partij en won dus op TKO.

Hicham vocht tegen Genoit Adriaans van Vos gym. Hicham begon sterk en maakte mooie combinaties. Hij won de eerste ronde op punten. In de tweede ronde ging het een stuk minder. Genoit bleef plakken en gaf Hicham geen ruimte. Hicham had moeite om in zijn eigen spel te komen en verspilde daarmee veel energie. Hij moest zelfs een keer acht tellen incasseren in de tweede ronde. In de derde rond vocht Hicham op zijn tandvlees. Hij deed wat hij kon, maar kon daarmee niet voorkomen dat de partij op punten ging naar zijn tegenstander.

Een mooi gala, goed georganiseerd en met mooie partijen. De hoofdpartij gingen tussen Miles Simson van Vos Gym en Alva Remor van Choy Bo. In de eerste ronde brak Miles Simson zijn hand en wist hij deze partij die over vijf keer drie minuten ging, toch te winnen. Respect.

 

 

Foto’s seminars Andy Souwer en Martijn de Jong 09-03-2013

Zondag 3 maart bestond AIHATO 10 jaar. Dat hebben we gevierd met seminars van Andy Souwer en Martijn de Jong en aan het eind van de dag hapjes en drankjes met vrienden van AIHATO. Kijk in het fotoboek voor de foto’s van die dag.

 

Gala Steenwijk 17-02-2013

Zaterdag 16 februari vochten weer een paar vechters van ons op een gala in Steenwijk.

Semmie had een week eerder gevochten in Stadskanaal en hoorde een paar dagen voor het gala in Steenwijk dat hij een invalpartij kon draaien. Semmie had geen blessures overgehouden aan zijn partij in Stadskanaal en pakte deze kans dus aan. Hij zou een laatste nieuwelingenpartij draaien, maar bij de weging in Steenwijk bleek dat de partij niet doorging. Toen kregen we de vraag of Semmie een C partij wou draaien. En ook daar zeiden we geen nee tegen. Semmie begon de partij sterk en combineerde heel mooi. De eerste ronde ging overtuigend naar Semmie. De tweede ronde kwam zijn tegenstander goed terug en ging het die ronde met een lichten puntenvoordeel naar zijn tegenstander. De derde ronde had Semmie het zwaar. Hij zat er conditioneel doorheen en kreeg een keer 8 tellen. Daarna was het voor Semmie een kwestie van overleven. Semmie vocht niet meer actief terug en Aissa nam toen het besluit om handdoek in de ring te gooien. Semmie heeft laten zien over karakter te beschikken.

De tweede partij was voor Marijn. Marijn had een moeilijke tegenstander van Fighting Factory Carbin, een jongen met 27 partijen ervaring en gevaarlijke knieen in huis. De game plan was om dicht op zijn tegenstander te blijven en weinig ruimte te geven om die knieen te gooien. En natuurlijk zoals we van Marijn gewend zijn, het tempo elke ronde iets omhoog te gooien en zijn tegenstander conditioneel te slopen. Dit lukte goed en Marijn won de B partij dan ook overtuigend op punten.

Djura was meegegaan naar Steenwijk met de wetenschap dat ze waarschijnlijk geen partij had. Djura had door blessureleed al een jaar niet meer gevochten, maar zorgde er toch voor om op 16 februari weer op wedstrijdgewicht te komen. Tijdens de weging bleek dat een van de dames die een B partij zou vechten iets te zwaar te zijn. Hierdoor kreeg Djura toch de kans om te knokken. Djura begon de partij sterk en dwong haar tegenstandster in de achteruit. Eerste ronde op punten naar Djura. Tweede ronde kreeg Djura het al wat lastiger en deze ronde ging naar haar tegenstander. De derde ronde had Djura het conditioneel zwaar. Ze vocht voor wat ze waard was, maar kon geen druk meer zetten en moest helaas een verliespartij incasseren.

Rachel nam het op tegen Salaysa van de Bos in een A partij van 3 keer 3 rondes. Salaysa is een rechts voorstaande vechter en in bezit van de Europese titel tot 61 kg. Maar Rachel was erop gebrand om te laten zien waar ze voor gekomen was: winnen. Rachel combineerde goed en plaatste mooie combinaties en maakte alles af met harde lowkicks. Salaysa was vooral boksend sterk en in de eerste ronde kwam ze goed door en had Rachel een blauw oog te pakken. Rachel bleef knokken en maakte de meeste punten. We hadden dan ook verwacht dat Rachel de partij op haar naam had gezet, maar uiteindelijk besliste de jury in een majority draw: 1 jurylid wees Rachel aan als winnaar en 2 juryleden gaven een onbeslist. Helaas eindigde deze partij dus in een onbeslist.

Het was een leuk gala met een leuke sfeer en leuke partijen. Een van de leukste partijen was de veteranen partij die Pascal Brinkman, organisator van het gala, op zijn naam wist te zetten. En ook al viel het resultaat wat tegen voor Aihato, wel een goede avond waarin we konden zien dat het met het karakter van onze vechters wel goed zit. Vooral wanneer je er rekening mee houdt dat 2 partijen op de dag zelf pas bevestigd werden.

AIHATO 10 jaar! 08-02-2013

Op 3 maart 2013 bestaat AIHATO 10 jaar! Dit gaan we vieren met een sportieve,  maar ook een leuke en gezellige dag op de gym.   Maar liefst 2 toptrainers zullen op 3 maart een seminar geven bij AIHATO. De eerste seminar van 11.00 – 13.00 uur wordt gegeven door Andy Souwer. Andy Souwer is meervoudig K1 Max kampioen. Deze seminar is gericht op zowel de recreanten als de wedstrijdvechters. Het motto van Souwer is: “Trainen is een levenstijl. Fysieke beproefing zorgt voor geestelijke vrijheid”. Dit belooft dus een zware, maar vooral inspirerende les te worden.

Van 14.00 – 16.00 uur geeft Martijn de Jong een MMA seminar. Martijn ‘the Specialist’  de Jong wordt ook wel gezien als mister Golden Glory. Hij is de MMA trainer van het Golden Glory team, en president van Shooto Europe. De trainer achter grote namen in het MMA, zoals in het verleden Alistair Overeem en nu o.a. Marloes Coenen.

We zijn er trots op zulke grote namen op ons jubileum te hebben.

Vanaf volgende week is het mogelijk om je in te schrijven voor de seminars. Dit kan online via info@aihato.nl of door je naam op de lijst te zetten die in de gym hangt. Deelname aan 1 seminar is 15 euro en 2 seminars is 25 euro. Belangrijk is dat je je tijdig inschrijft, want we verwachten dat de seminars snel vol zitten. Hierbij geldt dan ook vol = vol.

Om 16.30 uur genieten we na van de seminars en staan hapjes en drankjes klaar voor leden en vrienden van AIHATO.

2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003