Nieuws (2012)

The Golden Oldies 29-04-2012

Zaterdag 28 april 2012 reisden Fouad, Hafid en Aissa naar Amstelveen om daar mee te doen aan een WAKO toernooi. Om weer eens sfeer op te proeven en te kijken of de oude garde nog een beetje mee kan komen met de jonkies. We hadden ons ingeschreven voor het punt-stop systeem en daar gaat het er normaal gesproken wel snel aan toe. Eenmaal aangekomen zagen we hoe druk bezet het toernooi was. Het was een Dutch Open, met veel deelnemers uit omliggende landen zoals Duitsland, Engeland, Belgie en Polen. De eerste kriebels begonnen al te komen. Vooral toen we de jeugd bezig waren. Een hoog niveau, benen die alle kanten op gingen, voetenwerk waar je ‘u’ tegen zegt, snelheid …. zeg maar alles waar we nu een ietsiepietsie meer moeite mee hebben … Dus dat beloofde wat voor later die dag.
Er waren veel oude bekenden. Jongens die al jaren meedraaien en nu hun pupillen aan het coachen waren, dan wel jongens die zich ingeschreven hadden voor de veteranen klasse.
Hafid en Fouad deden mee aan de gevorderden heren+84 kg en Aissa zat bij de -74 kg gevorderden. Na het lange wachten mochten we om ongeveer half 8 savonds (en dat was na 10 uur wachten …) aan de bak. Aissa en Fouad wonnen hun eerste partij, waarbij vooral Fouad erg scherp was. Waar hij zijn scherpte vandaan haalde mag Joost weten, maar het zat er dus blijkbaar nog wel ergens. Van de lijn af, goed counteren en snelle versnellingen, het kwam er allemaal uit. Hafid verloor helaas zijn eerste partij en dat was vooral omdat hij op de counter vocht. Bij een WAKO toernooi kun je je dat niet veroorloven, want dan wordt meestal de punt toegekend aan de aanvallende vechter. Uiteindelijk viel Fouad net niet in de prijzen en werd Aissa 3e in zijn categorie.

Toen begon de Golden Oldies klasse – de veteranen. Daarin moest Hafid het opnemen tegen een oude bekende, Erwin van der Helm en deze partij verloor Hafid ook helaas. Fouad won zijn eerste 2 partijen en verloor daarna. Aissa bereikte in deze klasse de finale en verloor de finale nipt op punten van een Engelsman. Toch een mooie 2e plaats voor Aissa.

Al met al een leuk en druk bezet toernooi met een redelijk hoog niveau. En zeker niet slecht gedaan door de oude knakkers.

Bericht plaatsen

-->