Nieuws (2012)

North vs the rest 27-03-2012

Zondag 25 maart 2012 werd in Leek het vechtsportgala North vs the Rest georganiseerd. AIHATO was goed vertegenwoordigd met  5 vechters, waarvan 4 in het hoofdprogramma.

Marvin Weening vocht zijn laatste nieuwelingen partij. Marvin begon wat aarzelend, ook omdat zijn tegenstander tegengas gaf. In de tweede ronde werd Marvin wat agressiever en dat hielp. Hij sloeg zijn tegenstander neer en na de 8 tellen die hij kreeg, werd de wedstrijd door de scheidsrechter beeindigd. Een mooie overwinning op K.O.

In het hoofdprogramma vocht Guillermo Ronodimedjo zijn 2e MMA pro partij tegen Jawaad Hoessein van Kops Gym. We verwachtten een worstelaar en die kregen we ook. In de eerste ronde domineerde Guillermo sterk met een langdurige ground en pound. In de 2e ronde ging de ronde meer gelijk op en moesten de heren zich opmaken voor een extra 3e ronde. Guillermo had echter veel last van zijn nek door de stoten die hij daarop kreeg in de 2e ronde. Guillermo kon helaas niet doorgaan en moest aangeven dat hij niet aan de 3e ronde kon beginnen. Helaas moest Guillermo zijn eerste verliespartij incasseren.

The Business Man, Bernardus van Maaren, vocht in een B-partij een rematch tegen Delain Richardson van MTC van Dams. Bernardus had eerder tegen hem gestaan en moest tegen deze jongen zijn eerste K.O incasseren, terwijl hij wel aan de winnende hand was. Genoeg reden om met spanning naar deze partij uit te kijken. Zoals we Bernardus kennen, begon hij direct druk te zetten met harde stootcombinaties. Bernardus vocht vooruit en de tegenstander probeerde achteruit vechtend toch wat punten te pakken. In de 2e ronde kwam Bernardus goed door met een hoek en kreeg zijn tegenstander de eerste 8 tellen. Daarna bleef Bernardus combineren en kwam hij daarna door met een mooie opstoot en werd zijn tegenstander uitgeteld. Een mooie overwinning op K.O.

Een andere partij waar met spanning naar werd uitgekeken was de partij tussen Rachel Adamus en Sarah Debaieb van Simson Gym. Beide dames zouden eerder tegen elkaar vechten, maar door een misverstand is toen de partij niet doorgegaan. Tegen Rachel werd toen gezegd dat ze na de pauze aan de beurt was en Sarah hoorde dat ze voor de pauze moest vechten. Hierdoor konden de dames zich niet goed voorbereiden en kon de partij niet doorgaan. Nu dus wel.
Rachel wist dat ze aan de bak moest met Sarah, die erom bekend staat vooruit te vechten en blijft komen. De strategie was dan ook om zelf in de vooruit te gaan en haar tegenstander te dwingen in de achteruit te vechten. Rachel hield zich goed aan de opdracht, werkte hard en bleef goed combineren. De partij ging de eerste 3 rondes vrij gelijk op, maar in de 4e en 5e ronde sloeg de vermoeidheid bij Sarah meer toe dan bij Rachel. Rachel wist deze partij overtuigend naar zich toe te trekken en won dan ook terecht op punten. Een mooie harde damespartij, waar Rachel 2 mooie blauwe ogen en een dikke knie aan over heeft gehouden, maar gelukkig wel met de overwinning naar huis mocht.

Als laatste vocht Paulo Boer voor AIHATO. Ook hij moest tegen een jongen van Kops Gym, Amir Sheikh Hossein. Een gedrongen, brede, maar iets kleinere jongen die ervoor koos zijn worstelschoenen aan te houden. Hij probeerde veelvuldig Paulo naar de grond te krijgen, maar Paulo zijn takedown defense was goed en solide. Hierdoor verspilde zijn tegenstander veel kracht en energie en dit motiveerde Paulo om wat brutaler te worden in het staande gevecht. Paulo kwam enkele keren goed door en plaatste een hoek waardoor zijn tegenstander een knieval moest maken. Zijn tegenstander gaf daarbij aan dat hij niet meer verder wilden en Paulo won zijn 1e Pro partij dus mooi door opgave van zijn tegenstander. 

Verder waren er andere bekende vechters uit het Noorden en was het een mooi opgezet en goed georganiseerd gala. Als hoofdpartij stond de A-partij tussen Henrique Zowa en Koos Wessels. Een erg scherpe Zowa, die er veel afgetrainder uitzag dan normaal, begon sterk en kwam hard door met de lowkicks. In de 2e ronde kon Wessels de lowkicks niet meer blokken, kreeg hij de eerste en tweede acht tellen. In de 3e ronde ging Zowa door met de lowkicks en was de partij afgelopen.

Een mooi gala met een mooi resultaat voor AIHATO. En een heel leuke sfeer dankzij de AIHATO fans die onze vechters enthousiast hebben aangemoedigd.
Osu!

Bericht plaatsen

-->