Nieuws (2012)

It’s Showtime 29-01-2012

Zaterdag 28 januari 2012 was het grote kickboksgala It’s Showtime in Leeuwarden. Bekende grote namen vochten daar een knalpartij, zoals Daniel Ghita tegen Hesdy Gerges, Rico Verhoeven tegen Errol Zimmerman en natuurlijk Badr Hari tegen Gokan Saki. In het voorprogramma vochten Marijn de Lange en Tobias Eijgelshoven van AIHATO.

De show begon vrijdag 27 januari 2012 al met een persconferentie. Dat was al een hele leuke ervaring om mee te maken. Wegen, vragen beantwoorden, foto’s maken, de tegenstander al een beetje checken en natuurlijk de bekende staredowns.
Zaterdag 28 januari was het dan zover. Met een leuke groep gingen we vanuit AIHATO die kant op en kwamen we aan in de WTC expo in Leeuwarden. Wat direct opviel was hoe groot dit gala was opgezet en hoe strak alles georganiseerd was. De taping werd gecontroleerd, de bokshandschoenen, etc. Om half 5 begon het voorprogramma stipt.
Als eerste mocht Marijn laten zien wat hij waard was. Hij moest knokken tegen Hicham Tayebi, een bekende van ons en in het dagelijkse leven een goede vriend van ons. De partij begon zoals verwacht, Hicham zette gelijk druk en probeerde hard door te komen en Marijn bleef beheerst en counterde zoals afgesproken. In de tweede ronde merkten we dat Hicham zwaar zat te ademen en gooiden wij er nog een versnelling tegenaan. Dit had zijn effect en in de derde ronde overtuigde Marijn vriend en vijand en won de partij terecht op punten. Wat zijn tegenstander kenmerkt is dat Hicham ons na de partij direct in de kleedkamer opzocht en feliciteerde. Kortom: 2 harde knokkers die uit het juiste hout zijn gesneden.

Toen Tobias. Tobias heeft in zijn voorbereiding hard getraind, veel pads gepakt met de steeds beter wordende padshouder Floris van Hee en goed gefocust bezig tijdens de training. Ook reed Tobias wekelijks naar Apeldoorn om daar te trainen met Chahbari. De voorbereiding was goed en Tobias voelde zich scherp. De tegenstander Hakim Ait Hma kenden we ook al en die hadden we ingeschat als een tegenstander die we moesten pakken. De wedstrijd begon aftastend, Hakim trapte veel en Tobias combineerde en de eerste ronde ging met een lichte voorsprong naar de tegenstander. Tobias moest dus harder werken om de partij naar zich toe te trekken. Alleen gebeurde dit dus niet. Tobias zat er na de eerste ronde al doorheen en leek niet genoeg wil te hebben om te willen winnen. De tweede en derde ronde waren vanuit Tobias te passief; hij sjokte er teveel achteraan en beperkte zich tot het maken van enkele technieken in plaats van combinaties. Zijn tegenstander werkte gestaag door en won de partij overtuigend op punten. Helaas, dit was niet nodig, maar ja, tis nait alle daagn koffie met kouk.

Na het voorprogramma hebben we met een grote groep van Aihato genoten van het hoofdprogramma. De foto’s die we zelf hebben gemaakt kun je zien op onze site bij de fotogallerij.
Het was een vet gala en hopelijk is de politiek in Nederland niet zo bekrompen en achterlijk dat ze de organisatie van dit soort sportieve evenementen in de toekomt moeilijk maken of zelfs verbieden.

Backstage:

Bericht plaatsen

-->