Nieuws (2012)

Gala in Denemarken 24-12-2012

Op vrijdag 21 december 2012 reisden Tobias, Maurice, Salmineo en Aissa af naar Denemarken. Sal had een partij op zaterdag 22 december 2012 tegen Fazan Bin Khalid van Mikenta Gym uit Denemarken.

Vrijdag begon vroeg en we vertrokken om 9 uur sochtends. Na een rit van 7,5 uur kwamen we aan in Roskildevej, een kleine stad z0’n 20 kilometer onder Kopenhagen. Daar troffen we de jongens van KB Groningen die ook een partij hadden op het gala en samen gingen we naar Mikenta Gym. Daar werden we allerhartelijkst ontvangen door de trainer van Mikenta Gym, tevens organisator van het gala. De gym zag er super uit. Groot, veel bokszakken een mooie ring, een MMA kooi en een apart gedeelte voor crossfit training en cardiotraining. M.a.w. alles wat je in een gym graag wilt hebben. De weging ging goed en alle heren waren mooi op gewicht. Na de weging werden we getrakteerd op heerlijk Thais eten.

Zaterdagochtend gingen we met de jongens van KB Groningen het koude Kopenhagen in. Na wat uurtjes slenteren gingen we ons klaar maken voor het gala. Er stonden slechts 9 partijen op het programma, maar er werd alles uit de kast gehaald om er een mooie avond van te maken. Voor het gala werden foto’s gemaakt van de vechters en werden alle vechters door een TV ploeg geïnterviewd. Salmineo gaf in zijn interview aan dat hij kwam om er een mooie show van te maken en een harde en eerlijke partij neer te zetten.
Dan was het eindelijk zover. Salmineo zijn tegenstander was een stukje groter en we wisten dat hij veel zou trappen en knieën. Ons gameplan was dus om vooral boksend veel druk te zetten en alles af te maken met harde lowkicks. De partij ging wel aardig alleen was Sal ook dit keer te afwachtend. Hij maakte het zijn tegenstander op momenten erg lastig, maar kon niet voorkomen dat zijn tegenstander er terecht met de overwinning vandoor ging. Een beetje jammer voor ons, maar wel een harde partij en mooi voor het publiek om te zien.

Onze collega’s van KB Groningen hadden ook geen geluk dit keer. Romar Quand van KB Groningen vocht de hoofdpartij en kon deze partij niet naar zich toe trekken. Helaas geen winst voor Groningen, maar wel een mooi avontuur waar we zeker ons visitekaartje hebben afgegeven. We hebben een mooi contact gelegd in Denemarken en hopelijk krijgt dit een vervolg voor meer wedstrijden over de grens.

Bericht plaatsen

-->