Nieuws

2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003

Gala in Denemarken 24-12-2012

Op vrijdag 21 december 2012 reisden Tobias, Maurice, Salmineo en Aissa af naar Denemarken. Sal had een partij op zaterdag 22 december 2012 tegen Fazan Bin Khalid van Mikenta Gym uit Denemarken.

Vrijdag begon vroeg en we vertrokken om 9 uur sochtends. Na een rit van 7,5 uur kwamen we aan in Roskildevej, een kleine stad z0’n 20 kilometer onder Kopenhagen. Daar troffen we de jongens van KB Groningen die ook een partij hadden op het gala en samen gingen we naar Mikenta Gym. Daar werden we allerhartelijkst ontvangen door de trainer van Mikenta Gym, tevens organisator van het gala. De gym zag er super uit. Groot, veel bokszakken een mooie ring, een MMA kooi en een apart gedeelte voor crossfit training en cardiotraining. M.a.w. alles wat je in een gym graag wilt hebben. De weging ging goed en alle heren waren mooi op gewicht. Na de weging werden we getrakteerd op heerlijk Thais eten.

Zaterdagochtend gingen we met de jongens van KB Groningen het koude Kopenhagen in. Na wat uurtjes slenteren gingen we ons klaar maken voor het gala. Er stonden slechts 9 partijen op het programma, maar er werd alles uit de kast gehaald om er een mooie avond van te maken. Voor het gala werden foto’s gemaakt van de vechters en werden alle vechters door een TV ploeg geïnterviewd. Salmineo gaf in zijn interview aan dat hij kwam om er een mooie show van te maken en een harde en eerlijke partij neer te zetten.
Dan was het eindelijk zover. Salmineo zijn tegenstander was een stukje groter en we wisten dat hij veel zou trappen en knieën. Ons gameplan was dus om vooral boksend veel druk te zetten en alles af te maken met harde lowkicks. De partij ging wel aardig alleen was Sal ook dit keer te afwachtend. Hij maakte het zijn tegenstander op momenten erg lastig, maar kon niet voorkomen dat zijn tegenstander er terecht met de overwinning vandoor ging. Een beetje jammer voor ons, maar wel een harde partij en mooi voor het publiek om te zien.

Onze collega’s van KB Groningen hadden ook geen geluk dit keer. Romar Quand van KB Groningen vocht de hoofdpartij en kon deze partij niet naar zich toe trekken. Helaas geen winst voor Groningen, maar wel een mooi avontuur waar we zeker ons visitekaartje hebben afgegeven. We hebben een mooi contact gelegd in Denemarken en hopelijk krijgt dit een vervolg voor meer wedstrijden over de grens.

 

Kerstvakantie 16-12-2012

Zaterdag 29 december 2012 gaan we met z’n allen wokken. Elk jaar is het gezelligheid ten top. Geef je op via AIHATO Facebook en zorg dat je erbij bent!

Van 24 december 2012 tot en met 4 januari 2013 is er geen les. Wel is er in overleg gelegenheid voor vrije training. Op 7 januari beginnen we weer met de eerste les van het nieuwe jaar.

Hopelijk tot op 29 december bij het wokken en anders alvast de beste wensen.

Leek en Amsterdam 14-12-2012

Zaterdag 8 en zondag 9 december hadden we twee gala’s, het gala Oldskool Fights in Leek en het gala Ftightfans in Amsterdam. Op zaterdag 8 december vocht Matthijs Rolsema een MMA partij en Ashley Heikens vocht haar allereerste thaibokspartij. Ashley vocht tegen Kelly de Haan van KB Groningen. Beide dames begonnen lekker actief met de partij en probeerden hun tegenstander in de achteruit te zetten. De dames deden niet voor elkaar onder en de partij eindigde in een onbeslist.
Matthijs vocht tegen Mark Rasser van Team Knaap. Matthijs was de dominerende vechter. Hij zette zijn tegenstander is de achteruit en had de topposities op de grond. Enig kritiekpuntje was dat Matthijs wat te bescheiden was en actiever had moeten zijn tijdens het staande gevecht. Matthijs won de partij terecht op punten.

Zondag 9 december vochten Sandro Martis en Marijn de Lange een B-partij in Amsterdam.
Sandro was er met zijn hoofd niet bij. Hij vocht afwezig en was niet scherp. Zijn tegenstander kwam in de eerste ronde door met een knie naar het hoofd waardoor Sandro een flinke snee opliep. De partij moest wegens medische interventie gestopt worden en de overwinning ging naar zijn tegenstander, Jeanot Adriaan van Vos Gym.
Marijn had een rematch tegen Kenneth Susana van Vos Gym. De heren hadden eerder in Groningen tegen elkaar gevochten en die partij was toen onbeslist. Dit keer was Marijn erop gebrand om de overwinning in het hol van de leeuw mee naar Groningen te nemen. De eerste ronde gaf Marijn direct zijn visitekaartje af. Hij combineerde goed en maakte veel punten. Hiermee ging hij in de tweede ronde gewoon door. In de derde ronde kwam zijn tegenstander goed terug. Alhoewel wij vonden dat Marijn 2 van de 3 ronden op z’n naam had staan, besliste de jury deze partij toch in een onbeslist.

2theMaxx 25-11-2012

Op 24 november 2012 vochten Rachel Adamus en Salmineo Aringaneng op het gala 2TheMaxx in Hoogeveen. Rachel vocht tegen Ilona Wijmans van Mikes Gym. De partij ging gelijk op. De eerste ronde begon aftastend en waar Ilona iets meer initiatief nam, counterde Rachel goed. De eerste ronde was met een licht voordeel voor Ilona Wijmans. De tweede ronde zette Rachel iets meer aan en trok ze de partij weer gelijk. In de beslissende derde ronde vocht Rachel toch teveel op de counter en had ze haar counter meer moeten opvolgen met een extra combinatie. Als ze dat had gedaan, had ze de partij gewonnen. Nu liet ze in de derde ronde echter haar tegenstander het initiatief nemen en daardoor gaf de jury de partij terecht aan Ilona Wijmans.

Salmineo vocht tegen Augin Masoud van Scorpio Gym. Sal heeft geen geluk met zijn tegenstanders en meestal zijn ze een kop groter, of hebben ze een aardige fight record. Bij deze tegenstander was beide het geval. Sal vocht voor wat hij waard was, maar kon niet voorkomen dat hij in zijn achteruit werd gezet. Hij incasseerde veel lowkicks en counterde waar hij kan, maar kon het tij niet keren. De partij ging dan ook verdiend naar zijn tegenstander.

Het gala was verder wat matjes. Weinig show en een weinig inspirerende speaker achter een jurytafel. De sfeer in het publiek was ook niet echt aanwezig. Enig hoogtepuntje was de hoofdpartij tussen Ricardo van der Bos van Mikes Gym en Michael Duut van Mejiro Gym. In de eerste rond kreeg Duut 2 keer acht tellen te verwerken en in de tweede ronde kwam Duut sterk terug en moest Ricardo van der Bos twee keer acht tellen nemen. In de derde ronde had Duut de meeste fightspirit en sloeg hij Ricardo van der Bos prachtig knock out.

Veendam derby 25-11-2012

Op het thaiboksgala Glorious Heroes in Annen vocht Bernardus van Maaren tegen Niels Wilmink van Team Schilt een Veendam derby uit. Beide heren hadden al eerder tegen elkaar gestaan en allebei een keer gewonnen. Op 17 november mocht uitgemaakt wie zich de koning van Veendam mocht noemen. Beide heren kenden elkaar goed en hebben wederzijds respect voor elkaar. Niels begon de eerste rond sterk met mooie combinaties. In de eerste rond wist hij ook goed door te komen met een knie, maar Bernardus liet weinig merken en combineerde mooi met z’n stoten. Bernardus was de meest drukkende vechter en won de partij uiteindelijk nipt op punten.

Op hetzelfde gala vocht Patrick Biswana zijn 3e nieuwelingenpartij. Hij was scherp en plaatste mooie combinaties. Al in de eerste ronde gaf hij zijn tegenstander 2 keer acht tellen en had hij de partij gewonnen op TKO.

 

BJJ seminar 10 en 11 november 04-11-2012

Op zaterdag 10 en zondag 11 november 2012 geeft Andre Nunes een seminar Brazilliaans Jiu Jitsu bij sportschool AIHATO. Andre Nunes is een 2e graads BJJ Black Belt, meervoudig EK medaillist en hoofd trainer van Gracie Barra Hamburg en Sevilla. Hij geeft een seminar van twee dagen bij Aihato. Dit is een buitengewoon mooie kans om met een zeer technisch onderlegde BJJ instructeur kennis van het grondwerk op te doen.

Beide dagen zien er als volgt uit:

– 13.00 uur inloop

– 14.30 – 15.00 uur 1e les

– 15.00 – 15,30 uur pauze

– 15.30 – 17.00 uur 2e les

Zowel leden van sportschool AIHATO als niet leden zijn welkom om de seminars te volgen. Wil je 1 dag trainen, dan kost dit 25 euro en wil je beide dagen trainen, dan kost dat 40 euro.

Schrijf je snel in door een mail te sturen naar info@bjjseminar.nl of vraag meer informatie bij Aissa, de plaatsen zijn beperkt!

 

One Gate 2 Far 04-11-2012

Zasterdag 3 november 2012 vocht Guillermo een MMA pro partij op het gala One Gate 2 Far in Hoensbroek. Na drie en een half uur rijden kwamen we aan en gingen we wegen. Guillermo was mooi op gewicht. Het voorbereiden ging lekker en toen kwam de partij. De tegenstander was een jongen van Team Topfighter Belgie en we wisten dat het een jongen was met veel ervaring. In het begin van de partij probeerde Guillermo met een shoot zijn tegenstander naar de grond te brengen. Dit lukte niet, waardoor Guillermo op zijn rug kwam te liggen. Vandaar uit werkte hij verder en zette hij een beenklem aan. Deze zat helaas net niet, en zijn tegenstander rolde met Guillermo half de touwen in. Daar herstelde zijn tegenstander zich en liet hij een salvo van stoten op Guillermo neerkomen. Guillermo moest vol in de dekking en deed te weinig terug. Hierdoor greep de scheidsrechter in en verloor Guillermo de partij.

Double K.O. 21-10-2012

Het eerste gala van dit seizoen is voor AIHATO spectaculair begonnen. Sandro Martis en Bernardus van Maaren wonnen allebei hun partij op een mooie knock out.

Sandro vocht een C-partij tegen Sabas Stistelaar van Sports Arts Den Helder. Gelijk vanaf het begin nam Sandro het initiatief en kwam goed door met lowkicks. Zijn tegenstander had er zichtbaar last van en begon al wat naar zijn been te grijpen. Ook in de clinch was Sandro duidelijk sterker. In de derde ronde ging Sandro lekker combineren en maakte hij het op een klassieke wijze af. Hij ging door op de lowkicks zodat de aandacht daar naartoe ging en vanuit de clinch plaatste hij opeens een hoge trap. Een hele mooie en zware K.O.

Bernardus maakte er in zijn B-partij tegen Barrie Schrik van Garuda Gym geen geheim van dat hij deze partij voortijdig wilde beëindigen. Als een bloeddorstige roofdier ging hij erop af en beukte erop los. Zijn tegenstander was duidelijk niet opgewassen tegen het brute geweld en in de eerste ronde moest hij al 8 tellen incasseren. In de tweede ronde ging Bernardus door waar hij gebleven was en kort in de de 2e ronde ging zijn tegenstander voor de 2e keer neer en werd hij uitgeteld.

Het gala door Garuda Gym was van een mooi niveau. Mooie partijen en erg goed georganiseerd. Het begon op tijd, goede scheidsrechters en juryleden en een mooie sfeer. Complimenten, zowel voor de organisatie als voor onze bikkels.

 

Seizoen is weer begonnen 04-09-2012

Het seizoen is weer begonnen en we kunnen er weer lekker tegen aan. Er staan de komende maanden weer veel gala’s gepland. Binnenkort werken we de agenda weer bij en zal op de sportschool een overzicht komen te hangen waarop staat wie op welk gala moet vechten. We hebben er zin in en hopen dat we het niveau dit jaar weer een trede hoger kunnen brengen. Door lekker te trainen, veel wedstrijden te vechten en veel uitwisseling te doen door gasttrainers uit te nodigen en seminars te bezoeken. Osu!!

De P is van … 12-07-2012

Zaterdag 14 juli 2012 sluiten we het seizoen af met een feest. Dit feest is vanaf 22 uur bij stadscafe De Bank in de Oude Boteringestraat 14 in Groningen. Thema van het feest is de letter P … Met andere woorden, er wordt van je verwacht dat je verkleedt komt als iets of iemand dat begint met de letter P. Enkele suggesties: politieagent, piraat, psychiater, professor, peer, Pipi Langkous, kabouter Plop, etc.

Niet onbelangrijk! De letter P van Portier is al ingevuld. En diegene die niet verkleed komt, wordt door deze portier niet binnengelaten.
En voor diegene die als meest creatieve P eruit ziet of het mooist verkleed, is er een prijs te winnen!

 

Korte update 11-07-2012

Hierbij weer even een korte update. Met al die gala’s en seminars zijn we vooral druk met het voorbereiden van de vechters en het geven van trainingen, maar vergeten we wel eens om het nieuws ook via onze site te brengen. Zo zijn er diverse seminars geweest. We hebben bijvoorbeeld een Europees kampioen BJJ op bezoek gehad, we hebben deelgenomen aan een seminar van Ernesto Hoost en een BJJ seminar van Remco Pardoel. Verder zijn er verschillende gala’s geweest. In Leeuwarden heeft Semmie gewonnen op een KO, hebben Hicham en Sandro gewonnen op punten en heeft Heidi helaas verloren op punten.

In Groningen hebben op 30 juni 2012 andere vechters gevochten. Matthijs vocht een thaibokspartij tegen een 10 kilo zwaardere jongen en won die partij mooi op punten. Helaas verloren George, Marvin en Patrick hun partij. Marijn vocht een harde partij tegen een tegenstander van Vos Gym en die partij eindigde in een onbeslist.

Voor het overige komt nu de zomerstop eraan, die duurt van 30 juli t/m 31 augustus 2012.

2 daags BJJ Seminar met een Europees Kampioen (26, 27 mei) 10-05-2012

Aihato organiseert samen met Ying Hao en Karel een 2 daags BJJ Seminar op 26 en 27 mei.

Andre Nunes is een 2e graads BJJ Black Belt en tevens meervoudig EK medaillist en hoofd trainer van Gracie Barra Hamburg en Sevilla. Hij geeft een seminar van twee dagen bij Aihato. Zondag sluiten we af met het kijken van de UFC 146 Do Santos vs Mir kijken.

Schrijf je snel in door een mail te sturen naar info@bjjseminar.nl of vraag meer informatie bij Aissa, de plaatsen zijn beperkt!

Facebook event: https://www.facebook.com/events/384097898308293/

The Golden Oldies 29-04-2012

Zaterdag 28 april 2012 reisden Fouad, Hafid en Aissa naar Amstelveen om daar mee te doen aan een WAKO toernooi. Om weer eens sfeer op te proeven en te kijken of de oude garde nog een beetje mee kan komen met de jonkies. We hadden ons ingeschreven voor het punt-stop systeem en daar gaat het er normaal gesproken wel snel aan toe. Eenmaal aangekomen zagen we hoe druk bezet het toernooi was. Het was een Dutch Open, met veel deelnemers uit omliggende landen zoals Duitsland, Engeland, Belgie en Polen. De eerste kriebels begonnen al te komen. Vooral toen we de jeugd bezig waren. Een hoog niveau, benen die alle kanten op gingen, voetenwerk waar je ‘u’ tegen zegt, snelheid …. zeg maar alles waar we nu een ietsiepietsie meer moeite mee hebben … Dus dat beloofde wat voor later die dag.
Er waren veel oude bekenden. Jongens die al jaren meedraaien en nu hun pupillen aan het coachen waren, dan wel jongens die zich ingeschreven hadden voor de veteranen klasse.
Hafid en Fouad deden mee aan de gevorderden heren+84 kg en Aissa zat bij de -74 kg gevorderden. Na het lange wachten mochten we om ongeveer half 8 savonds (en dat was na 10 uur wachten …) aan de bak. Aissa en Fouad wonnen hun eerste partij, waarbij vooral Fouad erg scherp was. Waar hij zijn scherpte vandaan haalde mag Joost weten, maar het zat er dus blijkbaar nog wel ergens. Van de lijn af, goed counteren en snelle versnellingen, het kwam er allemaal uit. Hafid verloor helaas zijn eerste partij en dat was vooral omdat hij op de counter vocht. Bij een WAKO toernooi kun je je dat niet veroorloven, want dan wordt meestal de punt toegekend aan de aanvallende vechter. Uiteindelijk viel Fouad net niet in de prijzen en werd Aissa 3e in zijn categorie.

Toen begon de Golden Oldies klasse – de veteranen. Daarin moest Hafid het opnemen tegen een oude bekende, Erwin van der Helm en deze partij verloor Hafid ook helaas. Fouad won zijn eerste 2 partijen en verloor daarna. Aissa bereikte in deze klasse de finale en verloor de finale nipt op punten van een Engelsman. Toch een mooie 2e plaats voor Aissa.

Al met al een leuk en druk bezet toernooi met een redelijk hoog niveau. En zeker niet slecht gedaan door de oude knakkers.

Bermuda Beatdown 15-04-2012

Op het thaiboksgala Bermuda Beatdown, gehouden op 15 april in Ter Apel, vochten Semmie Onojaife en Heidi Groenia.
Heidi vocht een C-partij tegen Marie Schildmeijer van team Schilt uit Zuidlaren. Dit was een harde partij waarin Marie veel lowkicks plaatste en Heidi vooral stotend en knieen de partij vocht. Heidi won de partij uiteindelijk overtuigend op punten.
Semmie vocht zijn 2e nieuwelingenpartij tegen Koos Scholtens van City Gym Veendam. Semmie begon sterk en wist zijn tegenstander in de eerste ronde goed aan te slaan. Helaas begon zijn conditie hem toen parten te spelen, wat zijn tegenstander weer extra moed gaf en waardoor hij de partij langzaam uit zijn handen liet glippen.

 

2e paasdag 05-04-2012

Maandag 2e paasdag is er vrije training van half 8 tot 9. Wie wil komen trainen, kan komen trainen. Er wordt geen les gegeven.

North vs the rest 27-03-2012

Zondag 25 maart 2012 werd in Leek het vechtsportgala North vs the Rest georganiseerd. AIHATO was goed vertegenwoordigd met  5 vechters, waarvan 4 in het hoofdprogramma.

Marvin Weening vocht zijn laatste nieuwelingen partij. Marvin begon wat aarzelend, ook omdat zijn tegenstander tegengas gaf. In de tweede ronde werd Marvin wat agressiever en dat hielp. Hij sloeg zijn tegenstander neer en na de 8 tellen die hij kreeg, werd de wedstrijd door de scheidsrechter beeindigd. Een mooie overwinning op K.O.

In het hoofdprogramma vocht Guillermo Ronodimedjo zijn 2e MMA pro partij tegen Jawaad Hoessein van Kops Gym. We verwachtten een worstelaar en die kregen we ook. In de eerste ronde domineerde Guillermo sterk met een langdurige ground en pound. In de 2e ronde ging de ronde meer gelijk op en moesten de heren zich opmaken voor een extra 3e ronde. Guillermo had echter veel last van zijn nek door de stoten die hij daarop kreeg in de 2e ronde. Guillermo kon helaas niet doorgaan en moest aangeven dat hij niet aan de 3e ronde kon beginnen. Helaas moest Guillermo zijn eerste verliespartij incasseren.

The Business Man, Bernardus van Maaren, vocht in een B-partij een rematch tegen Delain Richardson van MTC van Dams. Bernardus had eerder tegen hem gestaan en moest tegen deze jongen zijn eerste K.O incasseren, terwijl hij wel aan de winnende hand was. Genoeg reden om met spanning naar deze partij uit te kijken. Zoals we Bernardus kennen, begon hij direct druk te zetten met harde stootcombinaties. Bernardus vocht vooruit en de tegenstander probeerde achteruit vechtend toch wat punten te pakken. In de 2e ronde kwam Bernardus goed door met een hoek en kreeg zijn tegenstander de eerste 8 tellen. Daarna bleef Bernardus combineren en kwam hij daarna door met een mooie opstoot en werd zijn tegenstander uitgeteld. Een mooie overwinning op K.O.

Een andere partij waar met spanning naar werd uitgekeken was de partij tussen Rachel Adamus en Sarah Debaieb van Simson Gym. Beide dames zouden eerder tegen elkaar vechten, maar door een misverstand is toen de partij niet doorgegaan. Tegen Rachel werd toen gezegd dat ze na de pauze aan de beurt was en Sarah hoorde dat ze voor de pauze moest vechten. Hierdoor konden de dames zich niet goed voorbereiden en kon de partij niet doorgaan. Nu dus wel.
Rachel wist dat ze aan de bak moest met Sarah, die erom bekend staat vooruit te vechten en blijft komen. De strategie was dan ook om zelf in de vooruit te gaan en haar tegenstander te dwingen in de achteruit te vechten. Rachel hield zich goed aan de opdracht, werkte hard en bleef goed combineren. De partij ging de eerste 3 rondes vrij gelijk op, maar in de 4e en 5e ronde sloeg de vermoeidheid bij Sarah meer toe dan bij Rachel. Rachel wist deze partij overtuigend naar zich toe te trekken en won dan ook terecht op punten. Een mooie harde damespartij, waar Rachel 2 mooie blauwe ogen en een dikke knie aan over heeft gehouden, maar gelukkig wel met de overwinning naar huis mocht.

Als laatste vocht Paulo Boer voor AIHATO. Ook hij moest tegen een jongen van Kops Gym, Amir Sheikh Hossein. Een gedrongen, brede, maar iets kleinere jongen die ervoor koos zijn worstelschoenen aan te houden. Hij probeerde veelvuldig Paulo naar de grond te krijgen, maar Paulo zijn takedown defense was goed en solide. Hierdoor verspilde zijn tegenstander veel kracht en energie en dit motiveerde Paulo om wat brutaler te worden in het staande gevecht. Paulo kwam enkele keren goed door en plaatste een hoek waardoor zijn tegenstander een knieval moest maken. Zijn tegenstander gaf daarbij aan dat hij niet meer verder wilden en Paulo won zijn 1e Pro partij dus mooi door opgave van zijn tegenstander. 

Verder waren er andere bekende vechters uit het Noorden en was het een mooi opgezet en goed georganiseerd gala. Als hoofdpartij stond de A-partij tussen Henrique Zowa en Koos Wessels. Een erg scherpe Zowa, die er veel afgetrainder uitzag dan normaal, begon sterk en kwam hard door met de lowkicks. In de 2e ronde kon Wessels de lowkicks niet meer blokken, kreeg hij de eerste en tweede acht tellen. In de 3e ronde ging Zowa door met de lowkicks en was de partij afgelopen.

Een mooi gala met een mooi resultaat voor AIHATO. En een heel leuke sfeer dankzij de AIHATO fans die onze vechters enthousiast hebben aangemoedigd.
Osu!

Dokkum en Eindhoven 17-02-2012

In het weekend van 11 en 12 februari 2012 hebben diverse vechters weer geknokt. Op het gala van 11 februari vochten Salmineo, Marvin en Djura. Marvin vocht een nieuwelingenpartij en dat ging lang gelijk op. Maar de tegenstander wist iets meer te overtuigen, waardoor Marvin zijn eerste verliespartij moest incasseren.
Salmineo vocht een C-partij en begon elke ronde sterk met snelle combinaties. Aan het eind van de rondes gooide de tegenstander er meer tempo in en meer initiatief, waardoor de jury uiteindelijk de tegenstander de winst gaf.
Djura vocht haar eerste B-partij. In deze partij was Djura degene die het spel en het tempo bepaalde. Tot onze verbazing besliste de jury in een onbeslist. Jammer, maar wel mooi dat Djura nu B-klasse is.

Op 12 februari 2012 reden we met een klein gezelschap naar Eindhoven voor een MMA partij van Paulo Boer. Hij mocht het in het hol van de leeuw opnemen tegen Jerry Gijsberts van Golden Glory Helmond. Een jongen met nog geen verliespartijen en een zwarte band judo. Jerry had een dag daarvoor al gewogen en woog toen 80 kg. Op de dag van de partij liep hij echter op een gewicht van 85 kg rond. Dat is wat wij noemen een uitdaging …
De partij begon goed met een rake cross van Paulo en een take down. De eerste ronde had Paulo een goede rugpositie en probeerde hij een rear naked choke te zetten. In de tweede ronde sloeg de vermoeidheid toe bij beide vechters en was het een rommelige staande partij. Uiteindelijk won Paulo de partij verdiend op punten.

It’s Showtime 29-01-2012

Zaterdag 28 januari 2012 was het grote kickboksgala It’s Showtime in Leeuwarden. Bekende grote namen vochten daar een knalpartij, zoals Daniel Ghita tegen Hesdy Gerges, Rico Verhoeven tegen Errol Zimmerman en natuurlijk Badr Hari tegen Gokan Saki. In het voorprogramma vochten Marijn de Lange en Tobias Eijgelshoven van AIHATO.

De show begon vrijdag 27 januari 2012 al met een persconferentie. Dat was al een hele leuke ervaring om mee te maken. Wegen, vragen beantwoorden, foto’s maken, de tegenstander al een beetje checken en natuurlijk de bekende staredowns.
Zaterdag 28 januari was het dan zover. Met een leuke groep gingen we vanuit AIHATO die kant op en kwamen we aan in de WTC expo in Leeuwarden. Wat direct opviel was hoe groot dit gala was opgezet en hoe strak alles georganiseerd was. De taping werd gecontroleerd, de bokshandschoenen, etc. Om half 5 begon het voorprogramma stipt.
Als eerste mocht Marijn laten zien wat hij waard was. Hij moest knokken tegen Hicham Tayebi, een bekende van ons en in het dagelijkse leven een goede vriend van ons. De partij begon zoals verwacht, Hicham zette gelijk druk en probeerde hard door te komen en Marijn bleef beheerst en counterde zoals afgesproken. In de tweede ronde merkten we dat Hicham zwaar zat te ademen en gooiden wij er nog een versnelling tegenaan. Dit had zijn effect en in de derde ronde overtuigde Marijn vriend en vijand en won de partij terecht op punten. Wat zijn tegenstander kenmerkt is dat Hicham ons na de partij direct in de kleedkamer opzocht en feliciteerde. Kortom: 2 harde knokkers die uit het juiste hout zijn gesneden.

Toen Tobias. Tobias heeft in zijn voorbereiding hard getraind, veel pads gepakt met de steeds beter wordende padshouder Floris van Hee en goed gefocust bezig tijdens de training. Ook reed Tobias wekelijks naar Apeldoorn om daar te trainen met Chahbari. De voorbereiding was goed en Tobias voelde zich scherp. De tegenstander Hakim Ait Hma kenden we ook al en die hadden we ingeschat als een tegenstander die we moesten pakken. De wedstrijd begon aftastend, Hakim trapte veel en Tobias combineerde en de eerste ronde ging met een lichte voorsprong naar de tegenstander. Tobias moest dus harder werken om de partij naar zich toe te trekken. Alleen gebeurde dit dus niet. Tobias zat er na de eerste ronde al doorheen en leek niet genoeg wil te hebben om te willen winnen. De tweede en derde ronde waren vanuit Tobias te passief; hij sjokte er teveel achteraan en beperkte zich tot het maken van enkele technieken in plaats van combinaties. Zijn tegenstander werkte gestaag door en won de partij overtuigend op punten. Helaas, dit was niet nodig, maar ja, tis nait alle daagn koffie met kouk.

Na het voorprogramma hebben we met een grote groep van Aihato genoten van het hoofdprogramma. De foto’s die we zelf hebben gemaakt kun je zien op onze site bij de fotogallerij.
Het was een vet gala en hopelijk is de politiek in Nederland niet zo bekrompen en achterlijk dat ze de organisatie van dit soort sportieve evenementen in de toekomt moeilijk maken of zelfs verbieden.

Backstage:

2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003