Nieuws (2011)

Thaiboksgala Zilvermeeuwen 30-01-2011

Zaterdag 29 januari 2011 vertrokken we met een grote groep vanaf Aihato om Salmineo en Paulo te zien vechten op het thaiboksgala in sporthal Zilvermeeuwen in Zaandam. Sal stond gematched tegen een jongen van FFC Carbin en Paulo tegen een jongen van team Schreiber. Daar aangekomen konden we wegen en naar de kleedkamer. Dat was wel even schrikken. Een kleine kleedkamer waar je nauwelijks de ruimte hebt om je om te kleden, laat staan om daar warm te draaien. En als je de zaal (in het normale Nederlands ook wel boerenschuur genoemd …) in wilde, moest je eerst door de kou. Niet heel prettig dus. En dus ook wel lastig om in de gaten te houden wanneer je aan de beurt bent.
Sal die mocht als eerste aan de bak. Hij was al wat grieperig en we spaarden hem dus ook iets bij het warmdraaien. In de ring was de vlam nog niet in de ogen van Sal te zien. En zo vocht hij de partij ook, op een te laag vuurtje. Technisch kon hij makkelijk meekomen en hij kwam een paar keer goed door. Hij vocht alleen teveel in zijn achteruit en daarmee zette hij zichzelf te open voor de knieen. Aan het einde van de eerste ronde moest hij acht tellen incasseren voor een knie op zijn lever, helaas. Vooral omdat hij in de tweede rond goed terug kwam en weer punten maakte. Jammer dat hij deze partij verloor. De uitdaging is om meer pit te tonen in een partij. Met Sal hebben we afgesproken dat ie dat vanaf nu ook in de training laat zien, dus mensen, kijk maar uit!

Paulo Boer (en niet Paula de Boer zoals hij bijna werd opgeroepen) vocht tegen een jongen van Schreiber. Deze jongen was 2 meter lang en had naast Schreiber, ook UFC vechter Stefan Struve in de hoek. Maar ja, aihato is ook geen kattepis. Onze ongeslagen status in het MMA stond op het spel. We hadden vooraf afgesproken dat Paulo deze partij vooral staand zou vechten, maar dan moet je er wel bij kunnen …. De partij ging in de eerste ronde vrij snel naar de grond. Paulo kwam in een armklem terecht, maar wist daar mooi uit te ontsnappen. Hij nam de positie over en zette een garth choke aan (een verwurging). Zijn tegenstander stribbelde nog wat tegen, maar moest toen uiteindelijk afkloppen. Een snelle en efficiente overwinning.

Daarna met z’n allen nog gezellig wezen eten in Amsterdam en na een lange dag om 02.00 uur weer terug naar Groningen.

     

Bericht plaatsen

-->