Nieuws (2011)

 

Stadskanaal 12-02-2011

Zo zaten we afgelopen weekend in Duitsland en Zaandam, dit weekend was het dichter bij huis. Wedstrijden bij Bruinsma in Stadskanaal. Op de matchmaking stonden Rachel en Bernardus. Beide vechters moesten tegen Garuda Gym uit Emmen vechten. Vooral voor Rachel was het een belangrijke partij, want beide dames hadden elkaar eerder in de C ontmoet, 2 keer zelfs en onbeslist gevochten. Bernardus zijn laatste wedstrijd was op Ring Rage en dat was niet een van zijn beste prestaties, dus ook voor hem een mooie kans om hier in het noorden te laten zien dat hij toch echt wel wat kan.

De aanloop naar het gala ging al wat moeizaam.  Zo stonden er in het begin maar liefst 54 partijen op de matchmaking! Gelukkig gingen er zoals zo vaak veel partijen niet door en waren er uiteindelijk een stuk of 36 waarvan de eerste al in de middag waren gehouden.  De weging was rond 17:30 en zowel Rachel als Bernardus waren netjes op gewicht. Snel naar de kleedkamer en eten. De kleedkamers waren deze keer wel ruim en netjes, maar het was superwarm. We zaten in de kleedkamer met de jongens van Vos Gym Amsterdam en het was gezellig. We zijn er via Sal achter gekomen dat ik Maleis versta, wat wil je nog meer.

Als eerste was Rachel aan de beurt. Rachel had een goede trainingsperiode achter de rug en oogde erg scherp. Alles op de pads ging snel en hard. Rachel reageerde goed en had er zin in. Het laatste stukje voorbereiding deden we in de Dojo die daar aanwezig. Aan de andere kant stond Rachel haar tegenstander in te stoten en we wisten over vijf minuten kunnen we los. Nou heb ik veel gehoord al aan redenen waarom een partij niet door ging of afspraken die niet na worden gekomen, maar deze was weer nieuw. De trainer van Rachel haar tegenstander komt naar ons toe, nadat hij klaar is met warmdraaien en zegt:”Sorry, ik moet helaas afzeggen mijn vechtster is toch te ziek om te vechten!” Daar staan je dan warm en klaar om te knallen, je ziet je tegenstander je bent er klaar voor. Je wacht op de handschoenen en je partij gaat niet door! Rachel was terecht erg boos en teleurgesteld.  Als schrale troost werd Rachel nog wel even de ring ingeroepen en kreeg ze een beker. Maar wat een onprofessioneel gebeuren. Het erge was …  ziekte kan en ze zal ook echt wel ziek zijn, maar dat wist je eerder ook wel!

Snel weer naar de kleedkamer en de focus op Bernardus. Bernardus was de hele tijd een beetje anders dan normaal. In plaats van stiller zoals de meeste vechters worden voor een partij werd hij spraakzamer. Kan ook. Een beetje klagen over zijn rug, een beetje zeuren over de warmte en steeds een beetje bezig met shadow boksen en bewegen. Toen was het tijd om pads te draaien. Nu ken ik Bernardus al een tijdje, maar nog nooit ging alles zo snel en hard en strak. Tijdens het warmdraaien werd het duidelijk dat Bernardus gespannen en daardoor superscherp was. Een nieuwe ervaring voor ons met ijskonijn Bernardus. Boven aangekomen deden we de wedstrijdhandschoenen aan en gelijk begon de kamper kermis muziek van Bernardus. Tijdens de opkomst klapte het publiek in Stadskanaal uiteraard vrolijk mee, eindelijk herkenbare muziek.

De wedstrijd begon, iedereen zat klaar en zoals verwacht knalde Bernardus er gelijk op. Een paar harde hoeken, een lichaamsstoot en de eerste 8 tellen waren een feit. Daarna er weer kort bovenop, een harde hoek en een opstoot en de tweede 8 tellen waren een feit en gelijk einde partij! TKO in de eerste ronde. Gelukkig nog een positief einde aan een beetje teleurstellende avond. De volgende wedstrijden staan ook al weer op de agenda. Beau, Djura en Paulo mogen weer aan de bak op 19 februari in Leeuwarden.

Bericht plaatsen

-->