Nieuws (2011)

 

Op Duits avontuur 30-01-2011

Afgelopen zaterdag 29 januari waren we uitgenodigd om te vechten in Lemgo Duitsland op een zeer mooi gala Kampf der Titanen. Wat een verademing om eens in Duitsland te vechten. Alles strak georganiseerd, matchmaking ruim op tijd klaar, echt super. Marijn moest een C partij vechten op Thaise regels, dus knieën naar het hoofd en ellebogen. En Tobias moest weer eens aan de bak in een toernooi op Full Muay Thai Rules. Allemaal nieuw en spannend. Als coaches waren Maurice en Tjalf mee. Wat een hele goede keus was, want we kwamen er namelijk halverwege achter dat Tjalf een Duitse moeder heeft en perfect Duits spreekt. Altijd handig.

Vrijdagavond de 28ste vertrokken we met z’n vieren naar Duitsland. Ons hotel was door de organisatie geregeld en een kamer werd door hen betaald; een goed hotel en super service. Ook kregen we reiskosten vergoeding en een vergoeding voor de C klasse vechter. Kan Nederland nog wat van leren. Eenmaal aangekomen in Duitsland zaten we met oude bekenden in het hotel. Jimmy en zijn jongens van Keumgang waren er ook. Altijd gezellig. Daarnaast zat er nog een Nederlands team in het hotel, Akbabba Gym uit Maastricht. De avond en ochtend in het hotel stonden vooral in het teken van eten, of eigenlijk niets eten en honger leiden. Marijn moest nog een kilo kwijt en Tobias rond de 700 gram. Joggingpakken aan en lekker zwetend slapen.
Zaterdag de 29ste reden we om 14:00 uur naar de hal gereden waar om 15:00 de weging was. Dit was echt een verademing met Deutsche Grundlichkeit! De weging was op tijd, de bond was op tijd, de vechters waren op tijd en alles ging officieel. De gewichtsklassen werden strak aangehouden en IEDEREEN was op gewicht!! Dat zal je in Nederland nooit meemaken. De Duitsers waren overal zeer consequent in. Daarna naar de dokter een uitvoerige controle en toen ETEN!!!!

In de hal hadden we onze eigen kleedkamer geheel voor ons alleen met een koelkastje met ijs en koelzakken erin. Eigen douche en er was een lopend buffet voor Maurice en Tjalf met overheerlijke lasagna. Om 17:00 was er een informatie ronde voor de coaches waarin alle regels nog een keer werden doorgenomen. Zeer duidelijke regels, 1 coach praat in de wedstrijd, voorschriften voor het tapen en het was niet toegestaan om in een spijkerbroek bij de ring te staan. Ze wilden een professionele en sportieve uitstraling. De hal zelf zag er super uit. Ruim opgezet en enthousiast publiek dat ook het clinchen kon waarderen en voor alle acties juichte en applaudisseerde.
Om stipt 19:00 uur begon het gala met 17 partijen. Marijn had de 2de partij van de avond en Tobias zijn eerste toernooipartij was de 4de van de avond. De vaste rituelen waren weer begonnen, tapen, masseren warmdraaien. Even wachten en dan maar knokken. Marijn vocht tegen een Duitser met een oost Europese achtergrond. Deze partij was op Thaise regels en er werd dan ook veel geclinched. Marijn wist in de clinch dominant te zijn en schreef de partij op zijn naam. Zelf had hij liever iets meer gebokst, maar het is zijn vierde overwinning op rij, en een hele goede op Thaise regels.

Toen was het de beurt aan Tobias, die moest vechten tegen een Duitser met de naam Moradian. Eenmaal aangekomen in de ring kregen we de opdracht dat Tobias verplicht een Wai Kru moest doen, een traditionele Thaise dans waarmee de Thaise vechters al hun partijen beginnen. Beetje improvisatie verder en toen eindelijk knokken. Moradian begon met wat losse trappen naar het hoofd en lichaam en schudde Tobias lekker wakker. Gelijk alles overnemen met boksen en elke levertrap counteren met een lowkick. Eind van de eerste ronde wist Tobias hem vast te zetten en een knie op zijn kop te plaatsen waardoor hij de eerste 8 tellen kreeg. Begin tweede ronde begon Moradian fel te trappen om het goed te maken. En paar stootcombinaties eroverheen en de clinch zoeken. Tobias voelde dat hij niet zo sterk was in de clinch en kon hem perfect draaien en een harde knie op zijn lever plaatsen. Hierop ging Moradian zwaar neer en werd hij uitgeteld. Eerste partij gewonnen en nu rusten voor de volgende.

Ondertussen deed Delon van Keumgang goede zaken door zijn partij op punten te winnen van Illias Hamza van Akbabba gym.
De volgende tegenstander van Tobias was Leo Sulic. Een kleine zeer gespierde jongen die zijn eerste partij binnen 30 seconden had gewonnen door zijn tegenstander een elleboog te geven. Om de een of andere reden was Tobias deze partij minder gefocused. De eerste ronde ging redelijk gelijk op met een licht voordeel voor Leo. Bokscombinaties over en weer en wat lowkicks. De tweede ronde was Leo erg sterk in de clinch en wist Tobias hieruit ook vaak te werpen wat veel energie koste. Daarnaast wist hij zijn rechter elleboog goed te gebruiken en kwam daarmee een paar keer door. Tweede ronde dik voor Leo. In de derde ronde kreeg Tobias eindelijk even het gevoel terug dat hij moest knokken. Hij jaagde achter Leo aan en probeerde wat combinaties te gooien. Na een minuut nam Leo het tempo weer over en ging weer over tot clinchen en werpen wat weer veel energie kostte. Tegen het einde wist hij een harde lever stoot te plaatsen en moest Tobias 8 tellen nemen. Gelijk zette hij druk, zocht hij de clinch op en plaatse een harde knie op Tobias’ hoofd, wederom 8 tellen, maar de scheids telde hem uit. Helaas.

De finale van het toernooi werd Leo tegen Delon, die zijn tweede partij ook op punten had gewonnen van een sterke lange Duitser. In de finale bleef Leo op dezelfde manier vechten. Kort erop boksen en lowkicks. In de clinch was Delon ook handig en werd hij niet geworpen. Leo bleef elke ronde tempo versnellen en druk zetten door goede bokscombinaties te maken. Terechte winnaar van het toernooi werd dan ook Leo Sulic. Een vechter die op elk gala in Nederland in de 67 kilo klasse leuk mee kan doen.

Al met al een zeer leuk weekend met wisselende successen. Maar echt complimenten voor de Duitsers. Het publiek dat bij elke actie juichte en sportief was naar elke vechter toe, en een organisatie die duidelijke regels heeft waar iedereen zich aan houdt en al haar afspraken na komt.

Bericht plaatsen

-->