Nieuws (2011)

Kalverdijkje Leeuwarden 27-02-2011

Op het thaiboksgala in Kalverdijkje in Leeuwarden vochten 3 van onze vechters. Djura moest een C-partij knokken tegen een dame van Ali Gunyar Gym, Marijn vocht een C-partij tegen een jongen van Fighting Facory Carbin en Beau Kapila had de hoofdpartij tegen Dave van de Ploeg van Azer Gym.
Van de tegenstandster van Djura wisten we dat ze bewegelijk was en goed kon combineren als ze de ruimte kreeg. Onze strategie was er dan ook op gericht om de druk er flink op te houden en de afstand kort. Djura vocht precies zoals het moest. Toen haar tegenstander vermoeid werd, ging Djura nog een tandje hoger. Djura was zelfverzekerd en versnelde vaak, waardoor ze met overtuiging de partij op punten wist te winnen.

Marijn vocht tegen een jongen van FFC en hij had de opdracht meegekregen om niet teveel kracht te verspillen, maar het tempo hoog te houden. Marijn is een conditiebeest en hij gooide vanaf het begin mooi het tempo hoog. In de derde ronde zat zijn tegenstander er doorheen en kwam Marijn goed door met een combinatie. Hierdoor moest zijn tegenstander 8 tellen pakken. Dit werden er uiteindelijk 10 omdat zijn tegenstander niet meer door kon. Winnaar op tko: Marijn.

De hoofdpartij was de partij tussen Beau Kapila en Dave van de Ploeg van Azer Gym. Beau heeft eerder tegen hem gestaan (toen nog onder de vlag van Loasana Gym) en verloor toen de partij in de 2e ronde wegens een gebroken neus. Dit keer was het tijd om te laten zien wat Beau in huis heeft en dat hij niet stil heeft gestaan. De voorbereiding was goed, Beau was goed uitgerust en de strategie was goed doorgesproken. Veel bewegen, puntjes pakken en de tegenstander naar de 3e ronde krijgen. In de 3e ronde vervolgens tempo verhogen en slopen. Naar deze partij werd flink uitgekeken. En de toeschouwers kregen waar voor hun geld. Zowel Beau als Dave maakten er op momenten een waar slugfest van. Beau pakte zijn puntjes en Dave probeerde steeds door te komen met de knieen naar het hoofd. In de vijfde en laatste ronde raakte Beau zijn tegenstander met een harde hoek en moest Dave 8 tellen pakken. Hij gaf echter aan niet verder te willen, waarna de scheids de partij wilde stoppen. We dachten dus dat we de overwinning binnen hadden, maar de scheids werd gecorrigeerd en hij moest Dave van de Ploeg toch 8 tellen geven. Na die 8 tellen bleef Beau rustig zijn punten pakken en liet hij zich niet meeslepen. Terechte winnaar: Beau Kapila!

Bericht plaatsen

-->