Nieuws

2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003

Seminar Rico Verhoeven 19-12-2011

Op zaterdag 14 januari 2012 komt K-1 vechter Rico Verhoeven een seminar geven bij AIHATO. Rico is een rising star en heeft onlangs van It’s Showtime World Champion Hesdy Gerges gewonnen. De eerste seminar is voor beginners en is van 11:00 tot 12:30 uur. De tweede seminar voor de gevorderden is van 13:00 tot 14:30 uur.
Kosten zijn 10 euro. Opgeven kan op de sportschool of door een mailtje te sturen naar info@aihato.nl

 

Kerstvakantie 19-12-2011

In de kerstvakantie zijn er geen lessen kung fu / wushu, dit geldt voor zowel de kids als voor de volwassenen.
Voor de thaiboks- en mma groep geldt dat er geen les wordt gegeven. Wel is er vrije training op maandag, woensdag en vrijdag.
Op maandag 26 december 2011 is de sportschool gesloten in verband met 2e kerstdag.

 

Contributie 19-12-2011

De contributie wordt met ingang van 1 januari 2012 verhoogd met 2,50 euro. Dit in verband met de gestegen vaste lasten en de hogere service die we bieden in onze openingstijden. De maandcontributie bedraagt daarmee voor de kinderen 17,50 euro en voor volwassenen 27,50 euro.

 

Resultaten gala 2theMaxx 11-12-2011

Zaterdag 17 december 2011 vochten 3 van onze vechters op het kickboksgala 2theMaxx in Hoogeveen. Dit keer was het niet het mooie Tamboer waar we mochten optreden, maar een andere locatie in Hoogeveen waar het weliswaar ruim was, maar erg koud. Maar naarmate de partijen vorderden, steeg de temperatuur, waarbij de sfeer een hoogtepunt bereikte in de veteranentopper tussen Akdeniz en Jan Lomulder. Lomulder won deze partij overtuigend.

Voor AIHATO beet Rachel Adamus het spits af en vocht ze een B-partij tegen Salaysa van de Bos van Loekies Gym. Ze vocht bekeken en counterde hard en goed. Salaysa was degene die naar voren vocht en de meeste initiatieven nam, terwijl Rachel de meeste punten maakte. De lowkicks van Rachel kwamen goed door en haar tegenstandster begon al naar haar been te grijpen. Helaas volgde Rachel te weinig nadat ze goed doorkwam en maakte ze het daardoor niet af. Bovendien golden bij deze partij de K1 regels en dat betekent dat de jury vooral kijkt naar de meest vooruitvechtende vechtster en niet zozeer naar de punten die worden gescoord. Helaas een verliespartij dus voor Rachel.

Daarna mocht Salmineo aantreden. Hij kreeg een jongen van Baguala Gym van 2 meter lang tegenover zich. Sal had zijn vorige partij erg veel spanning in zijn lijf, waardoor er vrij weinig uitkwam. Dat was dit keer veel beter en Sal vocht dus al meer ontspannen. Alleen wilde hij nu teveel schade toebrengen en begon hij te loeren op een K.O. Hierdoor vocht hij te afwachtend en hield zijn tegenstander hem met zijn lengte goed op afstand. Maar gelukkig hebben we met Sal nu een stijgende lijn te pakken.

Bernardus vocht zijn 2e B-partij tegen Rushad Muradi van Manhoef FF. Deze jongen had nog geen verliespartij op zijn naam en we wisten dat we hier dus aan de bak moesten. En met die opdracht begon Bernardus ook sterk aan zijn partij. De eerste ronde kon je de stoten van Bernardus in de tribune horen, zo hard. Een keer kwam Bernardus heel goed door met een lever en je zag zijn tegenstander duidelijk naar adem happen. In de tweede ronde zette zijn tegenstander veel meer druk en moest Bernardus even in zijn achteruit. In het midden van de 2e ronde kreeg Bernardus een hoge trap in zijn nek en had hij geen andere keus dan het canvas van dichtbij te bestuderen. Bernardus was echt even weg en dat deed ons besluiten om de handdoek in de ring te gooien.

Jammer dat we dit jaar met verliespartijen af moesten sluiten, maar daar leren we van. Volgend jaar gewoon keihard terugkomen. Oesh!

 

Wokken 20-11-2011

Het is weer zover, zaterdag 17 december gaan we wokken bij het wokrestaurant aan de Kattendiep in Groningen (naast het casino). We kunnen om 19.00 uur aan tafel. Op de sportschool komt wel een inschrijflijst te hangen. De kosten zijn 25 euro. Na het wokken gaan we met z’n allen de stad in.

Update 18-11-2011

Het lijkt of er weinig gebeurd is de afgelopen tijd, maar het tegendeel is waar. Er zijn diverse gala’s geweest en diverse trainingen. Zo hebben we op 15 oktober met diverse wedstrijdvechters een seminar gevolgd van de legende Gibert ‘ the bullterrier’ Ballantine. Een compilatie van deze training is te zien op youtube (http://www.youtube.com/watch?v=wEkiGiTzBAw).

Verder hebben diverse van onze vechters gevochten op verschillende gala’s. In Groningen hebben Djura, Semmie, Sjors en Marvin gevochten. Helaas was dit een teleurstellende avond met 3 verliespartijen en 1 winstpartij van Marvin. Semmie vocht zijn eerste partij en zette daarmee de meest spectaculaire partij van de avond neer. Helaas zat hij er aan het eind van de partij helemaal doorheen en verloor hij op punten. Djura en Sjors vochten te afwachtend en verloren op punten, maar Marvin overtuigde goed.

Op 30 oktober vochten Beau Kapila (A-partij), Bernardus van Maaren (B-partij), Salmineo aringaneng (C-partij) in Leeuwarden. Beau en Sal verloren hun partijen helaas. Beau vocht veel te afwachtend en blokte de lowkicks niet. Na de zoveelste lowkick op zijn been, kon hij de partij niet uitvechten en verloor hij op tko. Bernardus maakte deze verliespartij helemaal goed door in de 1e ronde op tko van zijn tegenstander te winnen. Een goed geplaatste harde opstoot was na amper een halve minuut voldoende om de partij te winnen. Salmineo vocht zijn 1e C partij en was hierbij te afwachtend. Hij was te gespannen, waardoor er te weinig uitkwam. Volgende keer beter.

Op 4 november vocht Marvin zijn tweede N-partij en wist deze mooi op tko te winnen. Helaas verloor Sjors zijn C-partij.

Op 12 november vochten Matthijs en Guillermo op het gala One Gate 2 Far in Heerlen. Matthijs werd op het allerlaatste moment gevraagd om te knokken en moest tegen een ervaren vechter. Helaas was hij hier iets teveel van onder de indruk en verloor hij op submission. Guillermo vocht zijn eerste prof partij en wist deze mooi op een armklem te winnen.

Kortom, we hebben niet stilgestaan. En we zijn nog niet klaar dit jaar. Op 26 november vecht Paulo Boer in Zaandam een mma partij, op 27 november doen we mee aan een seminar in Haren van een BJJ black belt en begin december is er weer een thaiboksgala.

Training Faldir Chahbari 27-08-2011

Faldir Chahbari geeft op zaterdag 17 september weer gastles bij sportschool AIHATO. “Fast” Faldir Chahbari behaalde verschillende titels in het Muay Thai en werd onder andere wereldkampioen in de -7okg klasse. Sinds 2006 komt hij ook uit in de K1 max. Chahbari traint bij Team Beast of the East in Zutphen en staat bekend om zijn goede dekking, zijn bokstechnieken en de knieen naar het hoofd. 
Hij gaf zaterdag 2 juli ook les bij sportschool AIHATO en dat is zeer goed bevallen. Ook op zaterdag 17 september zal hij 2 lessen geven. De eerste les is van 10.30 – 12.00 uur. Daarin worden vooral de basistechnieken, dekking en voetenwerk getraind. Na de pauze gaat het tempo en het niveau omhoog en wordt er veel getraind op actie- reactie. De tweede les is van 12.30 – 14.00 uur. Kosten voor de training bedraagt 10 euro voor 1 les en 15 euro voor 2 lessen. Je kunt je opgeven op de sportschool of door een mail te sturen naar info@aihato.nl.

 

contributie 27-08-2011

In verband met de zomervakantie, wordt de contributie van juli en augustus in 1 keer afgeschreven.
Excuses voor het ongemak. De sportschool opent zijn deuren weer op maandag 29 augustus voor de lessen.

 

aihato op fresh tv 06-08-2011

Fresh TV heeft een tijdje geleden een bezoek gebracht aan sportschool AIHATO. De reporter heeft een MMA les meegedaan en het filmpje daarvan is nu op freshtv.nl te zien. Aan het eind van de les mocht de reporter een challenge doen. Deze hield in dat hij het tegen elke MMA leerling een minuut vol moest houden, zonder af te tikken. In de vijfde en laatste partij redde hij het om niet af te tikken tegen Dede. Dit filmpje is ook te zien op freshtv.nl. Hierbij de link: mixed-martial-arts

 

Zomervakantie 21-07-2011

Van maandag 1 augustus t/m 26 augustus is de sportschool gesloten in verband met de zomervakantie.

In de zomervakantie is vrije training mogelijk in overleg met 1 van de trainers.

aihato uitje kids 12-07-2011

Zaterdag 9 juli en zondag 10 juli was er een uitje voor de aihato kids, inclusief een ‘sleep over’ op de sportschool. Dat werd een gezellig weekend met trainen, film kijken, spelletjes spelen en lekker eten. Met dank aan alle vrijwilligers die hebben geholpen en aan de gasttrainers die de lessen hebben verzorgd.

Foto’s aihato uitje 05-07-2011

Het Aihato uitje was weer supergezellig. Na de seminar van Chahbari, gingen we met z’n allen wokken bij Ni Hao in het centrum. Daarna gingen we de stad in. Dit leverde enkele leuke foto’s op, die genomen zijn in de jaren 70 stijl.

Training Faldir Chahbari 23-06-2011

Fast Faldir Chahbari gaf op zaterdag 2 juli gastles op sportschool AIHATO. Faldir Chahbari behaalde verschillende titels in het Muay Thai en werd onder andere wereldkampioen in de -7okg klasse. Sinds 2006 komt hij ook uit in de K1 max. Chahbari traint bij Team Beast of the East in Zutphen en staat bekend om zijn goede dekking, zijn bokstechnieken en natuurlijk de knieen naar het hoofd. 
Hij gaf zaterdag in 2 blokken les. De eerste les werden de basistechnieken  getraind. Na de pauze ging het tempo en het niveau omhoog en werd veel getraind op actie reactie. De training was wat we ervan verwacht hadden, technisch met de puntjes op de i. Hierbij enkele foto’s voor een impressie van de training.

Leeuwarden 18 juni 21-06-2011

Op zaterdag 18 juni 2011 vochten Rachel en Marijn een partij op een gala in Leeuwarden. Rachel zou het in een B-partij in eerste instantie opnemen tegen een tegenstandster van haar gewicht, die rechts voor stond. Helaas werd een dag van tevoren gemeld dat die tegenstandster niet kon vechten en werd op het allerlaatste moment een andere tegenstander geregeld. Gelukkig kon Rachel dus nog wel aantreden, alleen nu tegen een meid die 2,5 kilo zwaarder was. Op zich geen ramp, maar dan moet je wel aan de bak. En helaas liet Rachel het hier wat afweten. De eerste ronde begon ze sterk, maar de rondes daarna vocht ze teveel in haar achteruit en liet ze haar tegenstander teveel de partij maken. In de 4e ronde kwam ze nog knap terug, maar dit maakte te weinig goed. De partij ging uiteindelijk op punten naar de tegenpartij.

Marijn vocht een C-partij en zou bij winst de overstap maken naar de B-klasse. En het leek wel of Marijn hierdoor extra gemotiveerd was. Vanaf het eerste moment domineerde Marijn de partij en zette hij zijn tegenstander flink onder druk. Harde lowkicks, mooie combinaties en een lekker tempo. In de tweede ronde kon zijn tegenstander dit niet meer bijbenen en won Marijn zijn laatste C-partij op TKO.

Gevochten partijen 28 mei en 6 juni 2011 08-06-2011

Op 28 mei en 6 juni hebben enkele vechters weer partijen gedraaid. Op het gala 2theMaxx vochten Paulo Boer en Bernardus van Maaren. Paulo wist zijn MMA partij in de eerste ronde mooi te winnen op een armklem. Bernardus vocht zijn laatste C-partij en knokte een harde partij over 3 rondes die hij terecht op naam wist te zetten.

Op 6 juni vochten Djura, Salmineo en Heidi in Den Bosch. Djura moest een toernooi vechten, maar ze was er mentaal die dag niet bij. Ze verloor haar partij en dit was ook gelijk einde toernooi. Heidi vocht een leuke laatste nieuwelingenpartij en wist deze partij op tko te winnen door de tegenstander met lowkicks te bewerken. Sal vocht tegen een wilde tegenstander. Alhoewel Sal trefzekerder was met zijn aanvallen, was hij te passief. Hierdoor ging de winst naar zijn tegenstander.

Het volgende gala staat gepland op 18 juni in Leeuwarden.

 

Belangrijke data 22-05-2011

Hierbij enkele data om in je agenda te zetten betreffende enkele feestdagen en de zomervakantie:

– donderdag 2 juni is de sportschool gesloten in verband met Hemelvaartsdag
– maandag 13 juni, 2e pinksterdag, is er slechts 1 les en wel om half 8
– zaterdag 25 juni is er een AIHATO uitje voor de jeugd
– zaterdag 2 juli: reserveer deze dag voor een nog te organiseren AIHATO uitje
– maandag 1 augustus t/m 19 augustus is de sportschool gesloten ivm de zomervakantie

In de zomervakantie is training mogelijk in overleg met 1 van de trainers.

 

Titelgevecht Tobias eindigt in anticlimax 15-05-2011

Tobias kreeg afgelopen zaterdag 14 mei 2011 de kans om voor de Europese titel IKBF te vechten tegen Leo Zulic. Na  7 weken keihard trainen, waren we er helemaal klaar voor. Gefocust en supergemotiveerd om de titel mee naar huis te nemen. In Aachen, thuisstad van de titelverdediger, was Tobias klaar om over 5 x 3 rondes een harde strijd te leveren. De titel mee, of strijdend ten onder.  Strategie was om Leo in zijn achteruit te zetten, scherp op de counter te knokken en hakken op zijn benen.

De eerste ronde begon lekker, beide heren wilden naar voren knokken en gaven elkaar daarin geen ruimte. Op een onbewaakt ogenblik kwam Leo door met een leverstoot en moest Tobias 8 tellen pakken. Maakt niet uit, want hij was niet aangeslagen en we wisten dat hij deze partij toch aan de bak moest en niet op een miniem puntenverschil kon winnen in Aachen. De wedstrijd werd weer hervat en niet lang daarna kwam Leo met een backfist. Alleen raakte hij hier Tobias vol met zijn elleboog op de bovenkant van zijn hoofd. En dit was een partij op K1 regels, waar ellebogen niet zijn toegestaan. Deze elleboog veroorzaakte een wond en de scheids telde Tobias uit toen hij het bloed zag stromen.

Helaas hadden we hier een scheidsrechter die beter een warme trui kon breien dan een titelpartij kon leiden. Juist was geweest om Tobias 8 hersteltellen te geven, de ringarts erbij te halen om de wond te bekijken en te beoordelen of Tobias door kon vechten (wat hij overduidelijk kon), en de tegenstander een waarschuwing of minpunt geven voor een verboden techniek. Helaas, de partij eindigde hiermee in een anticlimax. Helaas voor het publiek en ook jammer voor de overigens sportieve titelverdediger die ook kwam om te knokken.

 

2 keer contributie 13-05-2011

Deze maand wordt de contributie voor april en mei in 1 keer afgeschreven. Excuses voor het ongemak.

 

Beau en Rachel op OOG TV 21-03-2011

Vanavond, om half zes (en de rest van de avond telkens na het nieuws herhaald), was op OOG TV een portret te zien van Beau en Rachel tijdens hun wedstrijdvoorbereiding.

Voor iedereen die toevallig OOG TV even niet aan had staan – hopelijk omdat jullie keihard aan het trainen waren – is er gelukkig ook nog YouTube:

Kalverdijkje Leeuwarden 27-02-2011

Op het thaiboksgala in Kalverdijkje in Leeuwarden vochten 3 van onze vechters. Djura moest een C-partij knokken tegen een dame van Ali Gunyar Gym, Marijn vocht een C-partij tegen een jongen van Fighting Facory Carbin en Beau Kapila had de hoofdpartij tegen Dave van de Ploeg van Azer Gym.
Van de tegenstandster van Djura wisten we dat ze bewegelijk was en goed kon combineren als ze de ruimte kreeg. Onze strategie was er dan ook op gericht om de druk er flink op te houden en de afstand kort. Djura vocht precies zoals het moest. Toen haar tegenstander vermoeid werd, ging Djura nog een tandje hoger. Djura was zelfverzekerd en versnelde vaak, waardoor ze met overtuiging de partij op punten wist te winnen.

Marijn vocht tegen een jongen van FFC en hij had de opdracht meegekregen om niet teveel kracht te verspillen, maar het tempo hoog te houden. Marijn is een conditiebeest en hij gooide vanaf het begin mooi het tempo hoog. In de derde ronde zat zijn tegenstander er doorheen en kwam Marijn goed door met een combinatie. Hierdoor moest zijn tegenstander 8 tellen pakken. Dit werden er uiteindelijk 10 omdat zijn tegenstander niet meer door kon. Winnaar op tko: Marijn.

De hoofdpartij was de partij tussen Beau Kapila en Dave van de Ploeg van Azer Gym. Beau heeft eerder tegen hem gestaan (toen nog onder de vlag van Loasana Gym) en verloor toen de partij in de 2e ronde wegens een gebroken neus. Dit keer was het tijd om te laten zien wat Beau in huis heeft en dat hij niet stil heeft gestaan. De voorbereiding was goed, Beau was goed uitgerust en de strategie was goed doorgesproken. Veel bewegen, puntjes pakken en de tegenstander naar de 3e ronde krijgen. In de 3e ronde vervolgens tempo verhogen en slopen. Naar deze partij werd flink uitgekeken. En de toeschouwers kregen waar voor hun geld. Zowel Beau als Dave maakten er op momenten een waar slugfest van. Beau pakte zijn puntjes en Dave probeerde steeds door te komen met de knieen naar het hoofd. In de vijfde en laatste ronde raakte Beau zijn tegenstander met een harde hoek en moest Dave 8 tellen pakken. Hij gaf echter aan niet verder te willen, waarna de scheids de partij wilde stoppen. We dachten dus dat we de overwinning binnen hadden, maar de scheids werd gecorrigeerd en hij moest Dave van de Ploeg toch 8 tellen geven. Na die 8 tellen bleef Beau rustig zijn punten pakken en liet hij zich niet meeslepen. Terechte winnaar: Beau Kapila!

 

Stadskanaal 12-02-2011

Zo zaten we afgelopen weekend in Duitsland en Zaandam, dit weekend was het dichter bij huis. Wedstrijden bij Bruinsma in Stadskanaal. Op de matchmaking stonden Rachel en Bernardus. Beide vechters moesten tegen Garuda Gym uit Emmen vechten. Vooral voor Rachel was het een belangrijke partij, want beide dames hadden elkaar eerder in de C ontmoet, 2 keer zelfs en onbeslist gevochten. Bernardus zijn laatste wedstrijd was op Ring Rage en dat was niet een van zijn beste prestaties, dus ook voor hem een mooie kans om hier in het noorden te laten zien dat hij toch echt wel wat kan.

De aanloop naar het gala ging al wat moeizaam.  Zo stonden er in het begin maar liefst 54 partijen op de matchmaking! Gelukkig gingen er zoals zo vaak veel partijen niet door en waren er uiteindelijk een stuk of 36 waarvan de eerste al in de middag waren gehouden.  De weging was rond 17:30 en zowel Rachel als Bernardus waren netjes op gewicht. Snel naar de kleedkamer en eten. De kleedkamers waren deze keer wel ruim en netjes, maar het was superwarm. We zaten in de kleedkamer met de jongens van Vos Gym Amsterdam en het was gezellig. We zijn er via Sal achter gekomen dat ik Maleis versta, wat wil je nog meer.

Als eerste was Rachel aan de beurt. Rachel had een goede trainingsperiode achter de rug en oogde erg scherp. Alles op de pads ging snel en hard. Rachel reageerde goed en had er zin in. Het laatste stukje voorbereiding deden we in de Dojo die daar aanwezig. Aan de andere kant stond Rachel haar tegenstander in te stoten en we wisten over vijf minuten kunnen we los. Nou heb ik veel gehoord al aan redenen waarom een partij niet door ging of afspraken die niet na worden gekomen, maar deze was weer nieuw. De trainer van Rachel haar tegenstander komt naar ons toe, nadat hij klaar is met warmdraaien en zegt:”Sorry, ik moet helaas afzeggen mijn vechtster is toch te ziek om te vechten!” Daar staan je dan warm en klaar om te knallen, je ziet je tegenstander je bent er klaar voor. Je wacht op de handschoenen en je partij gaat niet door! Rachel was terecht erg boos en teleurgesteld.  Als schrale troost werd Rachel nog wel even de ring ingeroepen en kreeg ze een beker. Maar wat een onprofessioneel gebeuren. Het erge was …  ziekte kan en ze zal ook echt wel ziek zijn, maar dat wist je eerder ook wel!

Snel weer naar de kleedkamer en de focus op Bernardus. Bernardus was de hele tijd een beetje anders dan normaal. In plaats van stiller zoals de meeste vechters worden voor een partij werd hij spraakzamer. Kan ook. Een beetje klagen over zijn rug, een beetje zeuren over de warmte en steeds een beetje bezig met shadow boksen en bewegen. Toen was het tijd om pads te draaien. Nu ken ik Bernardus al een tijdje, maar nog nooit ging alles zo snel en hard en strak. Tijdens het warmdraaien werd het duidelijk dat Bernardus gespannen en daardoor superscherp was. Een nieuwe ervaring voor ons met ijskonijn Bernardus. Boven aangekomen deden we de wedstrijdhandschoenen aan en gelijk begon de kamper kermis muziek van Bernardus. Tijdens de opkomst klapte het publiek in Stadskanaal uiteraard vrolijk mee, eindelijk herkenbare muziek.

De wedstrijd begon, iedereen zat klaar en zoals verwacht knalde Bernardus er gelijk op. Een paar harde hoeken, een lichaamsstoot en de eerste 8 tellen waren een feit. Daarna er weer kort bovenop, een harde hoek en een opstoot en de tweede 8 tellen waren een feit en gelijk einde partij! TKO in de eerste ronde. Gelukkig nog een positief einde aan een beetje teleurstellende avond. De volgende wedstrijden staan ook al weer op de agenda. Beau, Djura en Paulo mogen weer aan de bak op 19 februari in Leeuwarden.

Thaiboksgala Zilvermeeuwen 30-01-2011

Zaterdag 29 januari 2011 vertrokken we met een grote groep vanaf Aihato om Salmineo en Paulo te zien vechten op het thaiboksgala in sporthal Zilvermeeuwen in Zaandam. Sal stond gematched tegen een jongen van FFC Carbin en Paulo tegen een jongen van team Schreiber. Daar aangekomen konden we wegen en naar de kleedkamer. Dat was wel even schrikken. Een kleine kleedkamer waar je nauwelijks de ruimte hebt om je om te kleden, laat staan om daar warm te draaien. En als je de zaal (in het normale Nederlands ook wel boerenschuur genoemd …) in wilde, moest je eerst door de kou. Niet heel prettig dus. En dus ook wel lastig om in de gaten te houden wanneer je aan de beurt bent.
Sal die mocht als eerste aan de bak. Hij was al wat grieperig en we spaarden hem dus ook iets bij het warmdraaien. In de ring was de vlam nog niet in de ogen van Sal te zien. En zo vocht hij de partij ook, op een te laag vuurtje. Technisch kon hij makkelijk meekomen en hij kwam een paar keer goed door. Hij vocht alleen teveel in zijn achteruit en daarmee zette hij zichzelf te open voor de knieen. Aan het einde van de eerste ronde moest hij acht tellen incasseren voor een knie op zijn lever, helaas. Vooral omdat hij in de tweede rond goed terug kwam en weer punten maakte. Jammer dat hij deze partij verloor. De uitdaging is om meer pit te tonen in een partij. Met Sal hebben we afgesproken dat ie dat vanaf nu ook in de training laat zien, dus mensen, kijk maar uit!

Paulo Boer (en niet Paula de Boer zoals hij bijna werd opgeroepen) vocht tegen een jongen van Schreiber. Deze jongen was 2 meter lang en had naast Schreiber, ook UFC vechter Stefan Struve in de hoek. Maar ja, aihato is ook geen kattepis. Onze ongeslagen status in het MMA stond op het spel. We hadden vooraf afgesproken dat Paulo deze partij vooral staand zou vechten, maar dan moet je er wel bij kunnen …. De partij ging in de eerste ronde vrij snel naar de grond. Paulo kwam in een armklem terecht, maar wist daar mooi uit te ontsnappen. Hij nam de positie over en zette een garth choke aan (een verwurging). Zijn tegenstander stribbelde nog wat tegen, maar moest toen uiteindelijk afkloppen. Een snelle en efficiente overwinning.

Daarna met z’n allen nog gezellig wezen eten in Amsterdam en na een lange dag om 02.00 uur weer terug naar Groningen.

     

 

Op Duits avontuur 30-01-2011

Afgelopen zaterdag 29 januari waren we uitgenodigd om te vechten in Lemgo Duitsland op een zeer mooi gala Kampf der Titanen. Wat een verademing om eens in Duitsland te vechten. Alles strak georganiseerd, matchmaking ruim op tijd klaar, echt super. Marijn moest een C partij vechten op Thaise regels, dus knieën naar het hoofd en ellebogen. En Tobias moest weer eens aan de bak in een toernooi op Full Muay Thai Rules. Allemaal nieuw en spannend. Als coaches waren Maurice en Tjalf mee. Wat een hele goede keus was, want we kwamen er namelijk halverwege achter dat Tjalf een Duitse moeder heeft en perfect Duits spreekt. Altijd handig.

Vrijdagavond de 28ste vertrokken we met z’n vieren naar Duitsland. Ons hotel was door de organisatie geregeld en een kamer werd door hen betaald; een goed hotel en super service. Ook kregen we reiskosten vergoeding en een vergoeding voor de C klasse vechter. Kan Nederland nog wat van leren. Eenmaal aangekomen in Duitsland zaten we met oude bekenden in het hotel. Jimmy en zijn jongens van Keumgang waren er ook. Altijd gezellig. Daarnaast zat er nog een Nederlands team in het hotel, Akbabba Gym uit Maastricht. De avond en ochtend in het hotel stonden vooral in het teken van eten, of eigenlijk niets eten en honger leiden. Marijn moest nog een kilo kwijt en Tobias rond de 700 gram. Joggingpakken aan en lekker zwetend slapen.
Zaterdag de 29ste reden we om 14:00 uur naar de hal gereden waar om 15:00 de weging was. Dit was echt een verademing met Deutsche Grundlichkeit! De weging was op tijd, de bond was op tijd, de vechters waren op tijd en alles ging officieel. De gewichtsklassen werden strak aangehouden en IEDEREEN was op gewicht!! Dat zal je in Nederland nooit meemaken. De Duitsers waren overal zeer consequent in. Daarna naar de dokter een uitvoerige controle en toen ETEN!!!!

In de hal hadden we onze eigen kleedkamer geheel voor ons alleen met een koelkastje met ijs en koelzakken erin. Eigen douche en er was een lopend buffet voor Maurice en Tjalf met overheerlijke lasagna. Om 17:00 was er een informatie ronde voor de coaches waarin alle regels nog een keer werden doorgenomen. Zeer duidelijke regels, 1 coach praat in de wedstrijd, voorschriften voor het tapen en het was niet toegestaan om in een spijkerbroek bij de ring te staan. Ze wilden een professionele en sportieve uitstraling. De hal zelf zag er super uit. Ruim opgezet en enthousiast publiek dat ook het clinchen kon waarderen en voor alle acties juichte en applaudisseerde.
Om stipt 19:00 uur begon het gala met 17 partijen. Marijn had de 2de partij van de avond en Tobias zijn eerste toernooipartij was de 4de van de avond. De vaste rituelen waren weer begonnen, tapen, masseren warmdraaien. Even wachten en dan maar knokken. Marijn vocht tegen een Duitser met een oost Europese achtergrond. Deze partij was op Thaise regels en er werd dan ook veel geclinched. Marijn wist in de clinch dominant te zijn en schreef de partij op zijn naam. Zelf had hij liever iets meer gebokst, maar het is zijn vierde overwinning op rij, en een hele goede op Thaise regels.

Toen was het de beurt aan Tobias, die moest vechten tegen een Duitser met de naam Moradian. Eenmaal aangekomen in de ring kregen we de opdracht dat Tobias verplicht een Wai Kru moest doen, een traditionele Thaise dans waarmee de Thaise vechters al hun partijen beginnen. Beetje improvisatie verder en toen eindelijk knokken. Moradian begon met wat losse trappen naar het hoofd en lichaam en schudde Tobias lekker wakker. Gelijk alles overnemen met boksen en elke levertrap counteren met een lowkick. Eind van de eerste ronde wist Tobias hem vast te zetten en een knie op zijn kop te plaatsen waardoor hij de eerste 8 tellen kreeg. Begin tweede ronde begon Moradian fel te trappen om het goed te maken. En paar stootcombinaties eroverheen en de clinch zoeken. Tobias voelde dat hij niet zo sterk was in de clinch en kon hem perfect draaien en een harde knie op zijn lever plaatsen. Hierop ging Moradian zwaar neer en werd hij uitgeteld. Eerste partij gewonnen en nu rusten voor de volgende.

Ondertussen deed Delon van Keumgang goede zaken door zijn partij op punten te winnen van Illias Hamza van Akbabba gym.
De volgende tegenstander van Tobias was Leo Sulic. Een kleine zeer gespierde jongen die zijn eerste partij binnen 30 seconden had gewonnen door zijn tegenstander een elleboog te geven. Om de een of andere reden was Tobias deze partij minder gefocused. De eerste ronde ging redelijk gelijk op met een licht voordeel voor Leo. Bokscombinaties over en weer en wat lowkicks. De tweede ronde was Leo erg sterk in de clinch en wist Tobias hieruit ook vaak te werpen wat veel energie koste. Daarnaast wist hij zijn rechter elleboog goed te gebruiken en kwam daarmee een paar keer door. Tweede ronde dik voor Leo. In de derde ronde kreeg Tobias eindelijk even het gevoel terug dat hij moest knokken. Hij jaagde achter Leo aan en probeerde wat combinaties te gooien. Na een minuut nam Leo het tempo weer over en ging weer over tot clinchen en werpen wat weer veel energie kostte. Tegen het einde wist hij een harde lever stoot te plaatsen en moest Tobias 8 tellen nemen. Gelijk zette hij druk, zocht hij de clinch op en plaatse een harde knie op Tobias’ hoofd, wederom 8 tellen, maar de scheids telde hem uit. Helaas.

De finale van het toernooi werd Leo tegen Delon, die zijn tweede partij ook op punten had gewonnen van een sterke lange Duitser. In de finale bleef Leo op dezelfde manier vechten. Kort erop boksen en lowkicks. In de clinch was Delon ook handig en werd hij niet geworpen. Leo bleef elke ronde tempo versnellen en druk zetten door goede bokscombinaties te maken. Terechte winnaar van het toernooi werd dan ook Leo Sulic. Een vechter die op elk gala in Nederland in de 67 kilo klasse leuk mee kan doen.

Al met al een zeer leuk weekend met wisselende successen. Maar echt complimenten voor de Duitsers. Het publiek dat bij elke actie juichte en sportief was naar elke vechter toe, en een organisatie die duidelijke regels heeft waar iedereen zich aan houdt en al haar afspraken na komt.

The Rookie 21-01-2011

Een tijdje geleden, op 27 november 2010, hebben Djura en Matthijs gevochten op het gala ‘ The Rookie’. Daar zijn nu leuke filmpjes van in de videogallerij.

Kung fu / leeuwendans bij de BSO 11-01-2011

We kregen onlangs mooie foto’s in handen  van een Kung Fu demonstratie die we afgelopen september hebben gegeven voor de buitenschoolse opvang (BSO) in Paddepoel. Wat een lekker weer was het toen! En dan te bedenken dat we onze laatste demo vanwege kou en gladheid grotendeels naar binnen moesten verplaatsen…

Het demoteam traint overigens sinds een paar maanden op een vaste dag (zaterdagmiddag, vanaf 1 uur). De opkomst is goed, maar kan nog veel beter!

2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003