Nieuws (2010)

4 uit 4 in Stadskanaal 11-09-2010

Na de dames van vorige week waren vandaag de heren aan de beurt van Aihato. Sal ,Marijn en Bernardus en een ‘semi lid’ Pascal Luining (van kickboxing Vries) moesten vandaag aan de bak. In het altijd gevaarlijke Stadskanaal was het weer een ouderwets gezellig gala. Des te meer omdat Ronald Wustenberg weer als Ring Anouncer in de Ring stond: “Ja dames en heren; het grensde weer aan het onwaarschijnlijke !”.

Als eerste was Marijn de Lange aan de beurt. Marijn traint sinds een paar maanden bij ons en heeft ons op de training positief verrast. Helaas brak Marijn 1,5 week voor de partij een teen. Na de rest van de voorbereiding niet meer te sparren en alles goed te tapen was Marijn er klaar voor. Marijn moest tegen Nicky Beumer van Fred Royers. Een harde technische partij, waarin we gelijk konden kijken wat Marijn waard was in de ring. De eerste ronde was een beetje onwennig en iets te afwachtend waardoor Nicky Beumer Marijn goed kon opvangen met een paar scherpe opstoten. In de rust herstelde Marijn goed en luisterde hij erg goed naar onze aanwijzingen. De volgende twee rondes zagen we een hele andere Marijn, een Marijn zoals we gewend waren op training. Hoog tempo drukkend vechten en de partij naar zicht toe trekkend. Marijn kan hierdoor door naar de C klasse. De avond begon goed.

Gelijk na Marijn was het de beurt aan Pascal Luining van KB Vries, die in zijn voorbereiding regelmatig bij ons mee heeft getraind. Pascal was erg gefocust en had een tegenstander waarvan we geen idee hadden hoe hij zou vechten. Pascal liet gelijk merken dat hij er was en deelde een paar rake klappen uit. Even werd Pascal overmoedig en liep hij nog tegen een verdwaalde stoot aan waar hij last van had. Gelijk scherp door de stoot liet Pascal er geen gras over groeien en maakte hij de klus binnen een minuut af. Ook Pascal heeft er nu drie gewonnen en kan door naar de C klasse.

Sal had een tegenstander van MT Assen. Beide jongens begonnen met harde lowkicks over en weer. Veel enkelvoudig werk, maar hard. Beide jongens leken erg aan elkaar gewaagd. In de rust kreeg Sal de opdracht om meer te gaan boksen en de lowkicks te blokken en te counteren. Sal maakte een paar mooie korte blokken en wist zijn tegenstander tegen het eind van de tweede ronde acht tellen te geven. Helaas zette Sal niet hard genoeg aan om de partij voortijdig te beëindigen, maar wist hij wel een mooie punten overwinning binnen te slepen. Drie partijen, drie winst en tijd voor pauze.

Als laatste van de avond was Bernardus aan de beurt. Bernardus moest tegen een plaatselijke favoriet uit Stadskanaal van Viriya Gym. Voor Bernardus was de opdracht duidelijk, lekker knokken en het weer leuk vinden. Als hij een gaatje zou zien dan  mocht hij hem eruit halen. Tijdens de warming up was het duidelijk dat de oude Bernardus terug was. Alles was hard, scherp en snel. In zijn mooie nieuwe ‘Nicky Holzken Knock off broekje’ was Bernardus weer op zoek naar een overwinning. Bernardus begon gelijk sterk. Hard combinerend met stoten naar het lichaam en hoofd. Na een seconde of dertig waren de eerste 8 tellen een feit. Bernardus wist zijn tegenstander met een goed geplaatste leverstoot neer te halen. Even voorzichtig aan doen en niet gelijk er boven op duiken en op een of andere zwaaistoot lopen. Bernardus luisterde erg goed. Door mooi te bewegen wist Bernardus zijn tegenstander op te jagen naar onze eigen hoek. Een rechtse directe gevolgd door twee harde leverstoten maakte een einde aan deze partij. TKO voor Bernardus in de eerste ronde.

Al met al een zeer succesvolle avond.Vier partijen vier overwinningen. Twee knock outs en een keer acht tellen. Iedereen was erg tevreden en heeft weer zin in de volgende partijen.

Kijk voor een compleet fotoverslag op mixfight.nl.

Bericht plaatsen

-->