Nieuws

2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003
 

Kerstvakantie 23-12-2010

In verband met de feestdagen is de sportschool gesloten van vrijdag 24 december t/m vrijdag 31 december 2010. Maandag 3 januari is de sportschool weer open. Iedereen hele fijne feestdagen en alvast de beste wensen voor 2011. Dat het voor iedereen een gezond, sportief en succesvol jaar mag zijn.

 

Thaiboksgala 19 december 20-12-2010

Zondag 19 december 2010 was er een thaiboksgala in de Huize Maas in Groningen. Dit gala was wat teleurstellend, zowel wat opkomst betreft, als de line up. Enkele sportscholen hadden zich namelijk op het laatste moment teruggetrokken, waardoor veel partijen uitvielen of snel nog naar andere tegenstanders moest worden gezocht.

Hakan mocht een toernooitje draaien. In de eerste partij kwam de tegenstander van Hakan wild in. Hakan bleef rustig en bleef combineren. Direct daarna plaatste hij een mooie stoot op het lichaam, waardoor de partij al na 30 seconden voorbij was wegens opgave van de tegenstander.  In de tweede partij liet Hakan zich teveel meeslepen en deed hij dingen die hij niet moest doen (wild maaien, draaitrappen, e.d.). Hierdoor eindigde de partij in een onbeslist. 

Fatih vocht een nieuwelingen partij tegen een jongen van Baguala gym. De jongens waren aan elkaar gewaagd en het ging er dan ook hard aan toe. Helaas was de partij rommelig en moeten beide jongens harder aan hun conditie werken. Deze partij eindigde in een onbeslist, wat een eerlijke uitslag was.

Djura had, nadat ze die ochtend had gehoord dat ze geen partij had, op het laatste moment toch een andere tegenstander. Dit was een bekende van haar: Ferid Kirat van Diamond Gym. Djura had hier al eerder tegen gestaan en gewonnen. Nu dus de rematch. De voorbereiding was slecht, op papier zou er een pauze komen, maar opeens werd Djura al opgeroepen voor de partij. Dus zonder warming up de ring in en laten zien wat je waard bent.  Helaas kon haar tegenstander hier beter mee omgaan dan Djura. De partij ging gelijk op. Djura steeds aan het versnellen, maar haar tegenstander zocht meer de confrontatie met haar stoten. En Djura liep teveel op de afhouders van Ferid. Uiteindelijk won haar tegenstander op punten.

De Silva de Freitas kids hebben gewonnen met stok/zwaard

Eerste plaats voor de Wushu jeugd 16-12-2010

Edward en Taliganna De Silva De Freitas hebben afgelopen zondag, 12 december meegedaan aan een Wushu competitie in Sporthal Selwerd georganiseerd door Bao Trieu Groningen. Ze deden mee in de categorie gewapende gevechten. Hun gevecht (stok tegen zwaard) kreeg van de vijf gevechten in hun categorie de meeste punten; de jury gaf ze een welverdiende eerste plaats.

Hieronder een filmpje van de laatste training zaterdag voor de wedstrijd. Goed getraind, jongens! Op naar de volgende wedstrijd!

(Binnenkort ook een filmpje van de wedstrijd zelf.)

To the maxx Hoogeveen 13-12-2010

Afgelopen zaterdag 11 december 2010 was het weer zover: het To the Maxx gala in Hoogeveen. In een mooi theater worden elk jaar weer wedstrijden van niveau georganiseerd. Deze keer hadden we twee deelnemers Rachel en Sal. Voor allebei was het een belangrijke partij. Sal vocht in zijn thuisstad Hoogeveen en er waren dan ook veel familie en vrienden voor hem komen kijken. Sal moest vechten tegen een Karateka die al jaren op wedstrijd niveau Karate deed. Daarnaast was het ook een jongen uit Hoogeveen dus de sfeer zat er goed in. Er was veel onduidelijkheid over of Sal voor of na de pauze moest vechten, en na diverse miscommunicaties was Sal toch na de pauze aan de beurt. Helaas was aan ons verteld dat Sal voor de pauze zou vechten, dus we stonden al volledig warmgedraaid klaar in de coulissen. Toen we hoorden dat we moesten wachten zijn we gelijk naar de kleedkamers terug gegaan om Sal warm en scherp te houden. Rachel moest direct na Sal vechten, dus zijn we in de kleedkamer ook maar gelijk bezig gegaan met Rachel. Zowel Sal als Rachel waren erg scherp tijdens het warmdraaien. Vooral Sal maakte harde scherpe combinaties op de pads en leek er klaar voor.

Een kwartier later werden we opgeroepen voor de partij en was het tijd om te knallen. Sal begon de partij gelijk fel en zijn tegenstander was vrij snel aangeslagen. Zijn tegenstander kreeg een zware bloedneus en kwam niet meer in zijn spel. In de tweede ronde was Sal nog gretiger en gaf zijn tegenstander 8 tellen op een scherpe harde rechtse directe. De hele partij luisterde Sal goed en bleef hij zoeken naar harde bokscombinaties, lowkicks en knieën. In de derde ronde bleef Sal hard combineren en counteren, maar kon hij helaas geen knockout forceren. Maar toch een dik verdiende overwinning op punten.

Gelijk daarna was het de beurt aan Rachel. Rachel had een pittige tegenstander in Oualissa Nasseri. Deze meid zag er sterk en gefocust uit. En ze stond erom bekend dat ze een goede  conditie had en kwam om te knallen. Nu wil Rachel altijd knallen, maar conditie …… De partij was afgesproken op 3 x 3 minuten en K1 regels. Rachel oogde tijdens de warming up erg scherp en kwam erg rustig over. Tijdens de partij was Rachel er ook goed bij en luisterde ze goed naar haar hoek. De eerste ronde counterde Rachel goed met haar harde rechtse directe en lowkicks aan de binnenkant van het linkerbeen van haar tegenstander. Rachel scoorde in de eerste ronde duidelijk meer, maar oogde al een beetje vermoeid aan het einde van de eerste ronde. In de tweede ronde ging Rachel goed door met haar counters met haar rechtse directe. Wanneer Rachel vermoeider werd, ging ze meer bewegen en scoren op de counter. Eind van de tweede ronde stond Rachel op punten zover voor dat ze alleen maar de derde ronde hoefde uit te vechten om te winnen. Rachel bleef de derde ronde scoren met haar rechtse directe en haar lowkicks. Rachel won deze partij dan ook terecht op punten. Als Rachel meer conditie had gehad, had ze deze meid eruit kunnen slaan.

Al met al een zeer leuke avond met goede resultaten. Kijk voor de foto’s op fighttalk.nl.
Nu genieten van de overwinningen en dan weer hard knallen 19 december in Huize Maas!!!

 

Seminar Remco van Baardewijk 08-12-2010

Op zondag 12 december 2010 komt Remco van Baardewijk weer een seminar verzorgen bij AIHATO.  De seminar start om 13.00 uur en duurt 2,5 uur. Kosten voor deelname zijn 15 euro per persoon.

Remco van Baardewijk:
1 

Remco begon BJJ te trainen in 2002 bij hem thuis met een trainingsmaatje, lerend van BJJ boeken. In 2003 toen Cadu Francis naar Nederland kwam, ging Remco met hem trainen en leerde de basis van hem. Onder Cadu ontving Remco zijn blauwe en paarse band. Nadat Cadu Nederland verliet trainde Remco met Augusto Ferrari en Vagner Boca die zijn jiu jitsu veel hebben beïnvloed. Augusto is een leerling van Barbosa, en Barbosa is Remco’s leraar. Remco ging verschillende malen naar Brazilië om met Barbosa te trainen en Barbosa is ook verschillende malen naar Nederland gekomen om bij Team Agua les te geven. Barbosa inspireerde Remco erg en heeft zijn jiu jitsu naar een hoger niveau gebracht. In 2008 ontving Remco van Barbosa zijn bruine band. Remco geeft les in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam.

 

MMA partij Paulo 12-11-2010

Paulo Boer vocht zijn 1e MMA partij op 6 november in Hoogwoud. Paulo koos direct voor de aanval en met een beetje geluk had hij de partij in 20 seconden kunnen beslissen. Helaas zat de klem net niet diep genoeg, waardoor zijn tegenstander weer kon staan en tegenstand kon bieden. Daarna waren de meeste kansen toch nog weer voor Paulo, maar uiteindelijk werd de partij over de volle 2 keer 3 minuten uitgevochten en eindigde deze in een onbeslist.

 

Nieuwe website 09-11-2010

Zoals sommigen van jullie al is opgevallen hebben we sinds kort  een mooie nieuwe website, een initiatief van Ying Hao Ma en Rowan Rodrik van der Molen (beiden Aihato lid). Ying Hao heeft zijn eigen IT bedrijf – Ytec. De nieuwe structuur en het strakke ontwerp zijn door Ytec ontworpen en gerealiseerd. Ytec doet ook de hosting van de site (en de ontwikkelingsversie van de site die we gebruiken om technische veranderingen te testen voordat ze “live” gaan). Rowan heeft (dankbaar gebruikmakend van de infrastructuur en het comfortabele kantoor van Ytec) het meeste programmeerwerk en het inhoudstechnische deel voor zijn rekening genomen.

Het laatste programmeerwerk is trouwens gedaan vanuit een klein Frans dorpje in de Dordogne. Van daaruit ook deze nieuws-update. Als je houd van ingewikkeld technisch gewauwel, kun je meer over het ontwikkelingsproces lezen op Rowan zijn blog.

Eten, zingen, dansen 04-11-2010

Het AIHATO uitje op 23 oktober was weer een groot succes.  Het was hartstikke gezellig. Met maar liefst 40 leden gingen we uit eten bij mediterraans restaurant Benz in Groningen. Tijdens het eten, werden we getrakteerd op een mooi buikdans optreden. Deze danseres leerde Maurice ook wat fijne heupbewegingen en daarna waagden meer mensen zich in oosterse sferen. Na het toetje gingen we naar een karaoke bar. Daar zongen enkele mensen die dat beter niet kunnen doen (Aissa) onvervalste klassiekers. Een mooi groepsoptreden van Queen, met Bernardus als lead singer met een wel heel hoog stemmetje, was één van de hoogtepunten van die avond. Daarna gingen we verder stappen in de stad.

 

Thaiboksgala Huize Maas 31 oktober 01-11-2010

Zondag 31 oktober 2010 vochten 5 vechters van AIHATO op het thaiboksgala in Huize Maas in Groningen. Hakan vocht zijn eerste jeugdpartij en wist die mooi in de 1e ronde te winnen op een TKO. De partij werd door de scheidsrechter stopgezet omdat de tegenstander van Hakan door de harde lowkicks van Hakan niet meer kon staan. Dat was een mooi begin van de avond.

Heidi vocht een C-partij tegen een dame van Loekis Gym. Helaas kwam er totaal niks uit Heidi, het leek wel alsof ze er geen zin in had. Het was in ieder geval niet de Heidi zoals we die op de sportschool kennen. Helaas ging de winst dan ook terecht naar haar tegenstander.

Salmineo mocht daarna zijn opwachting maken en vocht zijn 2e nieuweling partij tegen een jongen van Rock Gym. Sal had het de eerste ronde niet door, maar hij stond ineens rechts voor … Dit omdat hij bij één van de eerste combinaties al een blessure opliep aan zijn linkerbeen. Helaas vocht hij hierdoor veel te afwachtend. De tweede ronde ging hij weer gewoon links voor staan en zette hij meer druk. Dit was echter te laat en hij verloor de partij op punten.

Djura vocht haar 3e C-partij tegen een dame van Diamond Gym. Dit meisje van 16 was totnogtoe 20 partijen op rij ongeslagen. Gelukkig heeft Djura hier een eind aan gemaakt. Djura zette veel druk en was veel aan het versnellen. Hierdoor kreeg haar tegenstander weinig tijd om te herstellen en zat ze er snel conditioneel doorheen. Djura voerde de druk op en won de partij overtuigend op punten.

Marijn vocht tegen Sandro, een goede bekende van Loasana Gym, die af en toe ook bij ons traint. De heren waren aan elkaar gewaagd en het was de meest technische partij van de avond. Sandro kwam goed door met de lowkicks en Marijn was meer aan het combineren. Sandro kreeg in de 1e ronde een openbare waarschuwing voor een trap in het kruis. Deze partij eindigde in eerste instantie in een onbeslist, maar werd later gecorrigeerd in een winstpartij voor Marijn. Dit omdat de scheidsrechters de waarschuwing waren vergeten mee te rekenen. Los hiervan was Marijn wel de meest drijvende (en scorende) vechter en was dit dan ook een terechte uitslag.

Foto’s worden binnenkort geplaatst.

Ede grappling toernooi 30 oktober 01-11-2010

De MMA groep ging zaterdag 30 oktober naar het Open NK grappling in Ede. Dit toernooi staat bekend om het hoge niveau grappling. Mathijs, Dani, Marnix, Dédé en Johan kwamen voor AIHATO uit. Marnix en Mathijs waren lekker bezig. Mathijs won 4 en verloor 1. Helaas won hij veel op punten en minder op submissions, waardoor hij niet door ging naar de kruisfinales. Wel jammer omdat de uiteindelijke winnaar van deze categorie, iemand was waar Mathijs eerder van gewonnen had.

Voor Marnix gold hetzelfde. Hij won 5 partijen en verloor slechts 1. Maar door de grote hoeveelheid deelnemers in zijn categorie, gingen alleen de winnaars van de pouls door. Maar wel een mooi resultaat.

Johan (gelegenheidsdeelnemer voor AIHATO) won 3 en verloor 2.

Dédé deed voor het eerst mee. De dames waren allemaal bij elkaar in de poule gezet, ongeacht gewicht en ervaring. Toch kanp dat Dédé 2 partijen wist te winnen, waarvan 1 op submission. Ze verloor 3, maar dit waren dan ook dames die of veel zwaarder waren, of van een hoog niveau.

Dani liet merken een ware liefhebber te zijn van de ‘guillotine – choke’. Hij wist maar liefst 3 keer in zo’n klem terecht te komen en moest dan ook aftikken. De 4e keer ging al veel beter, en had hij een veel beter positiespel, maar kon niet voorkomen dat zijn record die dag op 0-4 kwam. Ach, dan weet Dani ook weer waar hij voor moet trainen, is het niet?

RingRage V 10-10-2010

Bernardus en Beau vochten zaterdag 9 oktober 2010 op het gala RingRage V in Assen. Bernardus mocht aantreden tegen Niels Wilmink van Team Schilt. Bernardus had eerder tegen ‘m gevochten en gewonnen. Dit keer mocht Niels zijn revanche halen en dat lukte. De beide heren gingen gelijk op tot in de 3e ronde. Niels wist in de laatste ronde slimmer de puntjes te pakken en daarmee de partij toch naar zich toe te trekken. Helaas was dit een partij die Bernardus niet had hoeven te verliezen.

Beau vocht na een lange periode niet meer in de ring te hebben gestaan, weer zijn eerste partij voor AIHATO. Dit tegen Angelo Wilkes van Team Gunyar. Beau was redelijk gespannen, maar vocht een hele mooie partij. Voor het eerst zagen we een Beau die aan het bewegen was en af en toe aan het versnellen. Alhoewel hij deze partij op punten verloor, is dit weer een belangrijke stap terug naar de top.

Het gala was uiteindelijk om 2 uur afgelopen. Een mooi gala, groots opgezet en met leuke partijen.

Op fight-talk.com staat een volledig fotoverslag van RingRage V.

23 oktober AIHATO uitje 01-10-2010

Zaterdag 23 oktober is er weer een AIHATO uitje. We gaan uit eten bij Benz, een Mediteraans restaurant in de Peperstraat. Om 19.00 uur aanwezig. Als je mee wilt, kun je je inschrijven op de lijst die op de sportschool is. Daarna gaan we de stad onveilig maken. Mis het niet, want er is in ieder geval een surprise act!

Seminar BJJ door Augusto Ferrari 22-09-2010

Dinsdag 28 september geeft Augusto Ferrari een seminar Braziliaans Jiu Jitsu bij sportschool
Bao Trieu. De seminar is van 19.00 – 20.30 uur en kost 15 euro.

Geef je op via info@baotrieu.com.

 

Vanaf 4 oktober een nieuw rooster 20-09-2010

Vanwege de drukte in de lessen, is er met ingang van maandag 4 oktober een aangepast rooster. Zo verschuiven de wushu lessen naar dinsdag en donderdag. Verder wordt er nu op maandag en woensdag ook een les thaiboksen voor beginners gegeven. We hopen dat we hiermee weer iedereen de aandacht kunnen geven die jullie van ons gewend zijn. Het lesrooster ziet er dan als volgt uit:

Maandag:
18.30 – 19.30 uur: thaiboksen beginners
19.30 – 21.00 uur: thaiboksen gevorderden en MMA

Dinsdag:
17.30 – 18.30 uur: wushu jeugd
18.30 – 20.00 uur: wushu senioren
20.00 – 21.30 uur: karate door Kondo

Woensdag:
18.30 – 19.30 uur : thaiboksen beginners
19.30 – 21.00 uur: thaiboksen gevorderden en MMA

Donderdag:
17.30 – 18.30 uur: wushu jeugd
18.30 – 20.00 uur: wushu senioren
20.00 – 21.30 uur: karate door Kondo

Vrijdag:
19.30 – 21.00 uur: wedstrijdtraining thaiboksen en MMA

Zaterdag:
11.00 – 13.00 uur: wedstrijdtraining thaiboksen en MMA
13.00 – 15.00 uur: demotraining leeuwendans en wushu

4 uit 4 in Stadskanaal 11-09-2010

Na de dames van vorige week waren vandaag de heren aan de beurt van Aihato. Sal ,Marijn en Bernardus en een ‘semi lid’ Pascal Luining (van kickboxing Vries) moesten vandaag aan de bak. In het altijd gevaarlijke Stadskanaal was het weer een ouderwets gezellig gala. Des te meer omdat Ronald Wustenberg weer als Ring Anouncer in de Ring stond: “Ja dames en heren; het grensde weer aan het onwaarschijnlijke !”.

Als eerste was Marijn de Lange aan de beurt. Marijn traint sinds een paar maanden bij ons en heeft ons op de training positief verrast. Helaas brak Marijn 1,5 week voor de partij een teen. Na de rest van de voorbereiding niet meer te sparren en alles goed te tapen was Marijn er klaar voor. Marijn moest tegen Nicky Beumer van Fred Royers. Een harde technische partij, waarin we gelijk konden kijken wat Marijn waard was in de ring. De eerste ronde was een beetje onwennig en iets te afwachtend waardoor Nicky Beumer Marijn goed kon opvangen met een paar scherpe opstoten. In de rust herstelde Marijn goed en luisterde hij erg goed naar onze aanwijzingen. De volgende twee rondes zagen we een hele andere Marijn, een Marijn zoals we gewend waren op training. Hoog tempo drukkend vechten en de partij naar zicht toe trekkend. Marijn kan hierdoor door naar de C klasse. De avond begon goed.

Gelijk na Marijn was het de beurt aan Pascal Luining van KB Vries, die in zijn voorbereiding regelmatig bij ons mee heeft getraind. Pascal was erg gefocust en had een tegenstander waarvan we geen idee hadden hoe hij zou vechten. Pascal liet gelijk merken dat hij er was en deelde een paar rake klappen uit. Even werd Pascal overmoedig en liep hij nog tegen een verdwaalde stoot aan waar hij last van had. Gelijk scherp door de stoot liet Pascal er geen gras over groeien en maakte hij de klus binnen een minuut af. Ook Pascal heeft er nu drie gewonnen en kan door naar de C klasse.

Sal had een tegenstander van MT Assen. Beide jongens begonnen met harde lowkicks over en weer. Veel enkelvoudig werk, maar hard. Beide jongens leken erg aan elkaar gewaagd. In de rust kreeg Sal de opdracht om meer te gaan boksen en de lowkicks te blokken en te counteren. Sal maakte een paar mooie korte blokken en wist zijn tegenstander tegen het eind van de tweede ronde acht tellen te geven. Helaas zette Sal niet hard genoeg aan om de partij voortijdig te beëindigen, maar wist hij wel een mooie punten overwinning binnen te slepen. Drie partijen, drie winst en tijd voor pauze.

Als laatste van de avond was Bernardus aan de beurt. Bernardus moest tegen een plaatselijke favoriet uit Stadskanaal van Viriya Gym. Voor Bernardus was de opdracht duidelijk, lekker knokken en het weer leuk vinden. Als hij een gaatje zou zien dan  mocht hij hem eruit halen. Tijdens de warming up was het duidelijk dat de oude Bernardus terug was. Alles was hard, scherp en snel. In zijn mooie nieuwe ‘Nicky Holzken Knock off broekje’ was Bernardus weer op zoek naar een overwinning. Bernardus begon gelijk sterk. Hard combinerend met stoten naar het lichaam en hoofd. Na een seconde of dertig waren de eerste 8 tellen een feit. Bernardus wist zijn tegenstander met een goed geplaatste leverstoot neer te halen. Even voorzichtig aan doen en niet gelijk er boven op duiken en op een of andere zwaaistoot lopen. Bernardus luisterde erg goed. Door mooi te bewegen wist Bernardus zijn tegenstander op te jagen naar onze eigen hoek. Een rechtse directe gevolgd door twee harde leverstoten maakte een einde aan deze partij. TKO voor Bernardus in de eerste ronde.

Al met al een zeer succesvolle avond.Vier partijen vier overwinningen. Twee knock outs en een keer acht tellen. Iedereen was erg tevreden en heeft weer zin in de volgende partijen.

Kijk voor een compleet fotoverslag op mixfight.nl.

Girls fight only 06-09-2010

Zondag 5 september hebben Djura, Ingela en Heidi meegedaan aan het Girls Fight only gala van team Schreiber in Wormer. Djura mocht de spits afbijten tijdens haar eerste C-partij. Tegenstander was een dame van Hoyer Gym. Hoyer is voor ons geen onbekende aangezien zowel Aissa als Tobias regelmatig tegen Danny Hoyer gevochten hebben in hun Sanshou tijd. Djura liet er geen gras over groeien en gaf haar tegenstander in de eerste ronde 8 tellen. Uiteindelijk ging de partij over de volle 3 rondes, die Djura overtuigend won.

Ingela moest tegen een dame van Jurojin. Dit was een harde partij. Ingela kwam met name in de 2e ronde goed door, maar net niet overtuigend genoeg om de partij te winnen,. Onbeslist.

Heidi mocht de avond voor Aihato afsluiten tegen een dame van Scorpio gym. Heidi had haar dag niet en was bij de warming up al wat afwezig. Ze liet zich het kaas van de brood eten en verloor de wedstrijd op punten. Ondanks deze ene verliespartij, was het toch een geslaagde dag en een leuk gala.

 

Zomervakantie 07-07-2010

In verband met de zomervakantie zijn er voor de jeugd geen wushu lessen in de maand juli. Op 2 augustus is Hafid er weer om les te geven.

Voor de senioren geldt dat er van 2 augustus t/m 28 augustus geen les wordt gegeven. De sportschool blijft gedurende deze periode wel open op de normale tijden en we zullen er zijn. Alleen is het dan vrij trainen. Op 30 augustus wordt weer les gegeven.

Leeuwendans Workum 05-07-2010

Op 3 en 4 juli heeft AIHATO enkele leeuwendans demonstraties verzorgd. Zo hebben we belangenloos opgetreden voor de Stichting Samenloop voor Hoop, een organisatie die zich inzet voor de bestrijding van kanker. Op 4 juli hebben we opgetreden bij het vliegerfestival in Workum. Daar mochten we met enkele lieftallige Chinese dames op de foto.

BJJ seminar inspirerend 17-05-2010

Het BJJ seminar van zondag 16 mei was erg inspirerend. We zullen Remco vragen om in het najaar terug te komen voor een tweede seminar.

remco van baardewijk

16 mei BJJ seminar 06-05-2010

Op zondag 16 mei komt Remco van Baardewijk een seminar geven bij sportschool AIHATO. Remco heeft de bruine band Braziliaans Jiu Jitsu en is Nederlands en Europees kampioen BJJ . De seminar start om 13.00 uur en duurt 2,5 uur. Kosten voor deelname zijn 15 euro per persoon.

Winnaar European Trials Abu Dhabi World Pro Cup
Pan-Ams kampioen BJJ
Europees kampioen BJJ
NL kampioen BJJ
NL Kampioen Grappling
Naga Miami Kampioen Grappling
ADCC NL Open Grappling Kampioen

Hij is binnen! 23-04-2010

AIHATO heeft het sportstimuleringsfonds gewonnen! Op 22 april was de bekendmaking van de uitslag. Ruim 100 sportverenigingen hebben een aanvraag ingediend en daarvan waren er 7 verenigingen genomineerd. AIHATO is uiteindelijk 1 van de 5 winnaars geworden, die de sportstimuleringsfonds in de wacht heeft gesleept. Met maar liefst 196 stemmen hebben we de prijs van 2500 euro gewonnen. De Rabobank vond onze aanvraag één met een groot maatschappelijke betrokkenheid, waarbij vooral onze ambitieniveau erg opviel.

Een andere mooi initiatief dat een stimuleringsfonds kreeg, was bijvoorbeeld de ‘samen loop voor hoop’: een organisatie die zich inzet voor kankerbestrijding. AIHATO heeft aangeboden in de zomer belangenloos een leeuwendans optreden te verzorgen. Zo kunnen we elkaar ook weer verder helpen.

We zijn hartstikke blij met deze prijs en danken iedereen die ons hiermee geholpen heeft. En natuurlijk de Rabobank die dit alles mogelijk heeft gemaakt. Nu kunnen we nieuw materiaal aanschaffen en mensen deelgenoot maken van onze dromen!

 

Stem nog voor 16 april op AIHATO !!! 02-04-2010

Aihato heeft een aanvraag ingediend in het kader van het stimuleringsfonds van de Rabobank. We hebben aangegeven dat de verbouwing ons een hoop geld heeft gekost en dat we wel wat extra’s kunnen gebruiken. Met de aanschaf van nieuwe leeuwendans outfits en nieuwe thaibokspads willen we de buurt bij onze activiteiten betrekken. Hieronder de tekst waarmee we genomineerd zijn:

‘They have a dream! En dat is om de wijk in aanraking te laten komen met een andere cultuur. Deze droom is deels al verwezenlijkt, maar het geld is op om de droom helemaal uit te laten komen. Daarom is de hulp van het Stimuleringsfonds nodig. AIHATO wil graag nieuwe leeuwendans kostuums en kickboks pads aanschaffen, waarmee ze gratis optredens en workshops kunnen geven in de wijk en op de scholen. Hierdoor kunnen een paar honderd mensen beïnvloed worden door hun positieve energie’

We zijn samen met enkele andere verenigingen genomineerd! Maar nu komt het erop aan dat we voldoende stemmen krijgen, zodat onze aanvraag ook gehonoreerd wordt. Dus stem op ons, en vraag al je vrienden, familie en bekenden ook op ons te stemmen. Dit kan via de link hieronder.

ww.rabobanksf.nl/pages/stemformulier/index.asp

 

Ringrage IV: de rentree van Tobias 29-03-2010

Zondag 28 maart mocht Tobias zijn rentree maken na ruim 2 jaar afwezigheid. Hij begon wat onwennig en roestig. In het begin van de eerste ronde kwamen de heren ongelukkig met elkaar in botsing door allebei een lowkick te maken. Die scheen-op-scheen confrontatie zorgde voor een diepe snee bij Tobias. In de pauze na de eerste ronde wisten we al dat de partij gestopt zou worden, aangezien het bloed met zelfs een dikke laag vaseline niet te stelpen was. Niet lang daarna in de tweede ronde was dit ook het geval. Helaas kunnen we daarom erg weinig over de partij zeggen. Erg jammer.

Bernardus vocht een C-klasse partij tegen een tegenstander die ongeslagen was. Helaas voor Bernardus mocht zijn tegenstander die ongeslagen status behouden. Qua manier van vechten leken de heren erg op elkaar en ze waren dan ook aan elkaar gewaagd. Bernardus kwam in de eerste ronde goed door met een rechterhoek, waardoor zijn tegenstander aangeslagen was. In de tweede ronde kreeg Bernardus deze wederdienst en moest hij 2 keer 8 tellen nemen.

 

Open NK grappling 14-03-2010

Het Aihato MMA team is zaterdag 13 maart naar Ede geweest voor deelname aan het open Nederlands Kampioenschap in Ede. Het was een druk bezet toernooi en leuk voor de ervaring. We kunnen tevreden zijn over de resultaten. Veel gewonnen partijen en enkele verliespartijen. Matthijs mocht zelfs de 3e plaats mee naar huis nemen. In mei is het volgende grappling toernooi in Ede. Hieronder de resultaten van de jongens:

gewonnen verloren
Mark 2 2
Matthijs 4 2
Floris 3 3
Lawrence 2 1
Fouad 3 3
Aissa 5 1

Albertus ontgroend 02-03-2010

Zo af en toe krijgen we bijzondere gasten op de sportschool … Dit keer kregen we enkele leden van studentenvereniging Albertus Magnus op bezoek. Daarbij ook een paar nieuwe leden die in het kader van hun ontgroening moesten trainen in een kostuum en een mooie badmuts. Ze kregen een lesje thaiboksen en MMA. Dus de Vindicat-ers in de stad zijn bij deze gewaarschuwd.

 

Verpletterende indruk in Huize Maas 01-03-2010

Op het Thaiboksgala in Huize Maas in Groningen hebben onze vechters een verpletterende indruk achtergelaten. Heidi moest een partij vechten tegen Marie Schildmeijer. De organiserende bond vond het leeftijdsverschil wat groot, ook al was Marie een ervaren dame. Daarom werd het demo partij. Een mooie partij die waarschijnlijk binnenkort in het ‘echie’ weer wordt gevochten.

Lawrence vocht zijn eerste MMA partij tegen Michel van gym de Leeuw. Deze jongen had vaker in de ring gestaan, maar moest in Lawrence zijn meerdere erkennen. Lawrence had zijn tegenstander in een armklem, waarop de scheidrechter ingreep en Lawrence de partij won.

Hoofdpartij was onze enige echte Floris Vercauteren. Hij vocht tegen Rick Kuipers, ook van gym de Leeuw. Floris was de meest dominante van de twee en in het begin van de 2e ronde zag Rick Kuipers het canvas van heel dichtbij. Hij ging knock out op een knie naar het hoofd van Floris. In vrijwel alle bonden zou dit een mooie overwinning zijn geweest. Laat nu net deze bond de knieen naar het hoofd niet toestaan…. Alhoewel Floris hierdoor gekwalificeerd werd, voelde het toch als een overtuigende overwinning. Zo krijgt Floris nog een gevaarlijke reputatie. Net begonnen en nu al een gebroken arm en een zware knock out op zijn naam!

 

Slechte ervaring in Stadskanaal 07-02-2010

Zaterdag 6 februari moest AIHATO met 3 vechters aantreden in Stadskanaal. Helaas werden alle partijen verloren. Bernardus vocht sterk en had het overwicht op zijn tegenstander. Toch liep hij in de eerste ronde tegen een linkerhoek op en reageerde hij te laat op de vraag van de scheidsrechter om zijn vuisten hoog te houden.. Djura en Heidi verloren hun partij op punten en dat was ook een terechte beslissing.

2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003