Nieuws (2006)

Brazilie: een supermooie ervaring 06-04-2006

Aissa, Hafid en Tobias zijn op 21 maart 2006 naar Brazilie geweest om daar 2 weken te trainen. Bestemming: Copacabana in Rio de Janeiro ! Doel: freefight training en veel grondwerk technieken en trainingsoefeningen meenemen naar huis. Aangekomen in Rio zochten we gelijk de sportschool op waar we voor kwamen: Brazilian Top Team. Hier trainen de grote jongens van Pride en UFC: Murilo Bustamente, Caccarecho, de broers Nogueira, Mario Sperry, Ricardo Arona en vele anderen.

We kwamen daar ‘s ochtends aan en werden gelijk uitgenodigd om de ochtendtraining MMA mee te doen. Enthousiast als wij waren, hadden we onze trainingsspullen voor de zekerheid meegenomen. De jongens die daar trainen zijn echt groot! De een nog groter, breder en gespierder dan de ander. Normale oren waren daar zeldzaam, dus dat beloofde wat…

De eerste training ging lekker, alleen had Hafid wat domme pech. Hij was aan het shooten met een kerel van ruim 100 kilo en die kwam iets te hard op Hafid neer, waardoor Hafid een week lang last van zijn rug had.

Na die training hebben we gelijk een schema uitgezet, dat bestond uit elke ochtend een training submission en af en toe MMA. Tobias trainde daarbij ook nog ‘s avonds thaiboksen. Het niveau in het grondwerk was echt hoog. Het thaiboksen was leuk, maar je merkt wel dat het niveau in Nederland iets hoger ligt. Het ritme was heerlijk. Lekker in de ochtend trainen, ‘s middags naar het strand en ‘s avonds nog een keer trainen.

Wat ons opviel was dat iedereen daar tijdens de training serieus aan het werk is, maar buiten de trainingen om, hartstikke relaxed is. Precies zoals wij het ook graag doen. We konden het dan ook heel goed vinden met die jongens en hebben leuke contacten gelegd. Kenmerkend aan de trainingen van het Brazilian Top Team is dat daar aan elk aspect van de freefight een aparte training wordt gewijd. De dag begint met submission, dan MMA, dan een apart blok JiuJitsu, en ‘s avonds conditietraining en Thaiboksen. En dat elke dag! Voor ons echt een verwennerij. We hebben het dus hartstikke naar ons zin gehad. Heerlijk getraind en heerlijk weer gehad. Genoten van de sfeer, van zon, zee en strand en veel geleerd. We weten zeker dat we nog een keer terug gaan!

Bericht plaatsen

-->